Мъж уби шестима души в два града в Тексас

OFFNews 06 декември 2023 в 18:25 1392 0

Остин, Тексас

Снимка БТА/AP

Остин, Тексас

Мъж, заподозрян в убийството на множество хора при поредица от стрелби в Остин, Тексас, е задържан и обвинен, съобщиха местните власти, цитирани от световни медии. 

Робин Хендерсън, временният началник на полицейското управление в Остин, обяви подробностите за стрелбите на пресконференция. Полицията не е установила, че инцидентите са свързани до вторник вечерта.

Съобщава се, че жертвите на мъжа са шест. Освен това са ранени трима души, двама от които са полицаи.  Не е ясно има ли връзка между жертвите и заподозрения. 

Заподозреният - около 30-годишен мъж, не е идентифициран. Той може да бъде свързан и с отделно разследване на убийство в окръг Бексар.

Първата стрелба е била във вторник сутринта, когато заподозреният прострелял мъж до училището в Остин. Гимназията Northeast Early College е била блокирана, след като в близост до нея са били чути изстрели. Пострадалият е в стабилно състояние.

При втората стрелба са убити мъж и жена. При третия случай е ранен велосипедист, който е без опасност за живота.

Часове по-късно полицаите реагирали на обаждане за кражба с взлом. Когато пристигнали на адреса, открили заподозрения в задния двор. Мъжът започнал да стреля по униформените. Той също е ранен, като няма опасност за живота му. 

Стрелецът успял да избяга с автомобил. Последвала гонка, която продължи няколко минути, тъй като заподозреният катастрофирал. 

Междувременно полицаи са открили две тела в къщата, откъде е подаден сигналът за кражба с взлом. 

Властите в окръг Бексар, който включва град Сан Антонио, заявиха, че заподозреният може да е замесен в смъртта на двама души - около 50-годишни, в района на Сан Антонио, който е на около 80 мили от Остин. Шерифът на Бексар Хавиер Салазар каза, че полицията е открила две тела в къща същия ден. Имотът е проверен, след като полицаите разбрали, че мъжът е свързан с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика