Мъж оцеля след 14 месеца в Тихия океан

Симона Костадинова 03 февруари 2014 в 15:57 31711 9

Мексикански рибар на име Хосе Салвадор прекарал 14 месеца в Тихия океан, като се прехранвал с кръв oт костенурки, сурова риба и чайки.

Мъжът се носел безпомощно през най-големия океан заедно с още няколко души след повреда на плавателния им съд, но само той останал жив. Това невероятно изпитание спечели на Хосе прозвището "Мъжът чудо на Пасифика".

Хосе напуснал дома си още през септември 2012 г., но на 21 декември двигателят на лодката спрял. Така той и останалите членове на екипажа били оставени на милостта на океанските течения.

Рибарите дълго се опитвали да привлекат вниманието на други плавателни съдове, но без успех. С времето Хосе станал свидетел на смъртта на спътници си, които издъхнали един след друг под безмилостното слънце.

Накрая мъжът останал сам в борбата си за оцеляване и за да се спаси, му се наложило да яде сурово месо от риба и чайки и да пие от собствената си урина, за да не умре от жажда.

Мъжът пропътувал почти 13 000 км от Мексико, докато накрая лодката му не се забила в риф близо до Маршаловите острови. Там той бил спасен от двама местни жители.

Когато Хосе стъпил на дока на Маршаловите острови, се усмихнал и казал: "Аз съм жив - жив съм и не мога да го повярвам." Щом го попитали за преживяното от него, той отговорил: "Аз не мога да си спомня много за пътуването си. Само едно - море, море".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика