Мъж опита да наложи християнството на племе, пронизаха го със стрела

OFFNews 22 ноември 2018 в 18:19 6292 2

Снимка Instagram

27-годишен американски мисионер беше пронизан със стрела, след като опитал да наложи християнството на племе, живеещо на остров в Индийския океан.

Алън Чау решил да опита да наложи християнството на сентинелците, които са смятани за най-изолираното племе в света и са настроени изключително враждебно към чуждоземци. 

Индийските власти дори са забранили достъпа на външни хора до остров Северен Сентинел. 

Чау обаче решил да опита да се сприятели с тях. Той стигнал близо до острова с помощта на рибари, а с кану достигнал до самия остров. Мъжът занесъл и подарък на местните - ножица, безопасна игла и топка за американски футбол. 

Той осъществил първия си контакт с племето на 15 ноември, след което се върнал на кораба на рибарите. 

Ден по-късно той отново се отправил към острова, като оставил на рибарите бележките си, които поискал да бъдат предадени на близките му, ако не се върне. 

На следващия ден рибарите видели племето да влачи тялото на Алън Чау на плажа и да го заравя в пясъка. Според световните агенции мъжът е бил пронизан със стрела. 

В бележките си той написал, че не вини сентинелците, ако решат да го убият. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

24.11 2018 в 10:28

Расизъм! Ксенофобия! Нетолерантност! Християнофобия! Как е възможно в 21-ви век да се сблъскваме с такова поведение?! Трябва веднага да изпратим няколко НПО-та, да затрупат тези сентинелци с протести и съдебни дела.
 
X

Да помогнем на украинските деца!