Мъск се закани да създаде свой смартфон, ако Епъл и Гугъл се откажат от Туитър

OFFNews 26 ноември 2022 в 13:58 8279 0

Илон Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск, собственик на Туитър

Илон Мъск обеща да пусне свой собствен модел смартфон, ако Епъл и Гугъл направят Туитър недостъпно за устройствата с App Store и Google Play, които са собственост на тези компании, съобщи БГНЕС.

"Надявам се да не се стигне дотам. Но ако нямам друга възможност, ще създам алтернативен телефон", отговори Мъск на коментар на потребител на социална медия, който смята, че ако се наложи, няма да е твърде трудно "човекът, който строи ракети за полети до Марс, да пусне прост малък смартфон".

На 27 октомври Мъск сключи сделка на стойност 44 млрд. долара за придобиване на Twitter - компанията, която притежава едноименната социална мрежа. Новият собственик възнамерява да премахне практиката за постоянно блокиране на потребители и вече се опита да реформира системата за проверка на акаунти, като въведе платени абонаменти.

На 10 ноември обаче продажбата му беше преустановена поради увеличаване на броя на фалшивите акаунти. Масовите уволнения на служители на компанията също са повод за безпокойство: веднага след покупката на компанията Мъск уволни няколко членове на ръководния екип, а след известно време намали персонала почти наполовина.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II