Малък самолет се разби в парк за каравани във Флорида. Загинали са трима

OFFNews 02 февруари 2024 в 16:33 1078 0

Стълб с дим

Снимка Си Ен Ен

След сблъсъка се извил стълб от дим.

Трима души са загинали, след като малък самолет се е разбил в парк на мобилни домове в Клиъруотър, Флорида. Инцидентът е от четвъртък вечер, но за него се разбра днес, съобщава Си Ен Ен.

Загинали са пилотът, който е бил сам на борда, и двама души на земята. Засега не е ясна причината за катастрофата, но след нея се е разразил пожар, а пожарникарите са се озовали на място в парка "Бейсайд Уотърс", обяви началникът на градската пожарна Скот Елерс. Те открили четири горящи къщи с ремаркета, в една от които се е разбила самолетът. Направен е опит да се стигне до телата на жертвите.

Пламналите каравани са били разчистени и в тях няма пострадали, посочи още Скот Елерс.

Жителят на Клиъруотър Стивън Аскари разказа, че е чул нещо, което е приличало на експлозия, и е разтърсило дома му.

"И следващото нещо е, че се видя гигантски стълб от дим", допълни той.

Сигналът за извънредна ситуация със самолета се е получил в момента, когато служителите били информирани за пожара. Самолетът е изчезнал от радарите на около 3 мили северно от пистата, на мястото, където се намира паркът за мобилни домове.

Малко преди да се разбие самолетът - едномоторен Beechcraft Bonanza V35, пилотът съобщил, че двигателят е отказал, заяви говорител на Федералната авиационна администрация.

"По време на този разговор с въздушната кула, тя ги изгуби от радара, на около три мили северно от пистата", допълни началникът на пожарнатата служба Елерс.

Клиъруотър, където живеят над 110 000 души, се намира на около 23 мили западно от Тампа, на централното западно крайбрежие на Флорида.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика