Макрон се срещна с Тихановская заради националната сигурност на Беларус

OFFNews 29 септември 2020 в 12:53 2098 1

Френският президент Еманюел Макрон се срещна с беларуския опозиционен лидер Светлана Тихановская във Вилнюс по-рано днес, предаде Ройтерс. 

Тихановская заяви, че Макрон е обещал да помогне при воденето на преговори с беларуските власти и за освобождаването на политическите затворници.

"Той обеща да направи всичко възможно, за да ни помогне с преговорите по време на тази политическа криза в страната... и той ще направи всичко, за да освободи всички политически затворници", заяви Тихановская след срещата в литовската столица. 

В понеделник беше първият ден от визитата на Макрон в балтийските страни, която цели да изрази ангажираността на Франция относно националната сигурност на източноевропейските държави.

Тогава френският президент призова беларуските власти да спрат незаконните арести, да освободят произволно задържаните протестиращи и да признаят резултатите от изборите. Ден по-рано Макрон поиска оставката на Лукашенко. 

Светлана Тихановская избяга в Литва, след като загуби президентските избори на 9 август, за които опозицията твърди, че са били фалшифицирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

1

tarabata

29.09 2020 в 16:55

А тиквената кочина все едно не съществува в реалния свят и в нея няма политическа криза. Ама тук вече няма кво да откраднат и да разсипят, затова се усукват около Беларус, че да таковат мамата на хората и там.