Макрон отказва да използва 'геноцид' за случващото се в Украйна

OFFNews 13 април 2022 в 12:27 2132 1

Френският президент Еманюел Макрон отказа да използва думата "геноцид", която бе употребена от американския му колега Джо Байдън, за действията на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

"Вербалната ескалация едва ли ще допринесе за приключване на конфликта в Украйна", изтъкна Макрон пред телевизия "Франс 2".

Той бе попитан как ще коментира вчерашните изявления на Байдън, че действията на Русия в Украйна са геноцид. Френският президент отговори, че предпочита да е "внимателен с термините", които използва.

"Бих казал, че Русия едностранно започна една брутална война, че понастоящем е доказано, че руската армия е извършила военни престъпления и че извършителите на тези престъпления трябва да бъдат намерени", заяви той.

"Това, което се случва сега, е една лудост, нечувана бруталност. . ., но в същото време гледам фактите и искам да положа максимални усилия за прекратяването на тази война и за възстановяването на мира. В този смисъл, не съм убеден, че ескалацията на думите допринася с нещо за тази кауза", подчерта президентът на Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

13.04 2022 в 12:44

Аз наистина не знам дали няколко хиляди души се броят за геноцид или не, обаче знам, че гадния популист се опитва да не изпуска излишни вотове към потомствената фашистка. Изборите на франсетата са като при нас - и едните са зле за страната, и другите - сега, кое е по-малкото зло?..