Макрон отива на посещение в Русия в края на лятото

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2020 в 21:31 1882 1

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Русия в края на лятото по покана на руския си колега Владимир Путин. Това стана ясно по време на днешния видеоконферентен разговор между двамата лидери, съобщи БНР.

Путин и Макрон обсъдиха коронавирусната пандемия, Украйна, ситуацията на Балканите, въоръжените конфликти в Сирия и Либия, както и иранската ядрена програма.

Според френския лидер коронавирусът и регионалните кризи показват важността на европейското пространство в най-широк смисъл – „от Лисабон до Владивосток“, като пространство на сътрудничеството и мира.

Сред проблемите, които изискват общи действия, президентът Путин посочи тероризма, неконтролируемата миграция, климатичните промени и разрушаването на системата за контрол на оръжията.

Еманюел Макрон каза също, че Франция отдава почит на 27-те милиона жертви, които дава Съветският съюз по време на Втората световна война.

Владимир Путин отговори, че в Русия никога няма да бъдат забравени французите, които се сражават на Източния фронт заедно със съветските войници. Той добави, че победата над нацизма е общо достояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X