Майката на по погрешка убит заложник към израелската армия: Прощавам ви, обичам ви и прегръщам отдалеч

OFFNews 25 декември 2023 в 18:00 4319 1

Ирис със сина си Йотам Хаим

Снимка AllIsrael News

Ирис със сина си Йотам Хаим

Майката на един от убитите погрешка заложници на "Хамас" по време на операция в Газа изпрати послание за подкрепа и прошка на израелската бригада, участвала в инцидента със стрелбата, съобщи изданието AllIsrael.

Ирис Хаим e майка на Йотам Хаим, който бе сред убити по погрешка заложници на "Хамас" от войници на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) по време на операция в Газа. Въпреки мъката си тя изпрати послание за любов, подкрепа и прошка на бригадата, участвала в инцидента със стрелбата.

В посланието майката на Йотам пише:

"Исках да ви кажа, че много ви обичам и ви прегръщам тук отдалеч. Знам, че всичко, което се случи, не е абсолютно по твоя вина и по ничия друга вина, освен тази на Хамас, нека името им бъде изтрито и споменът за тях да бъде заличен от земята."

Тя призовава войниците да се грижат за себе си и да знаят, че правят нещо добро. Ирис Хаим пише до ЦАХАЛ, че им прощава и не ги обвинява за случилото се.

Ирис Хаим кани войниците у дома си в първия удобен момент за тях. По думите ѝ семейството иска да ги прегърне и да им каже, колкото и да е трудно и тъжно, че това, което са направили е било правилното нещо в този момент.

"Никой от нас не ви съди, нито пък сме ядосани. Направете каквото трябва, за да спечелите борбата срещу "Хамас". Не се колебайте нито за секунда, ако видите терорист. Не си мислете, че сте убили заложник умишлено. Трябва да се грижите за себе си, защото само така ще можете да се грижите за нас", призовава майката на убития по погрешка Йотам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков