Майка боядиса дъщеря си в бяло като протест срещу расизма

ОFFNews 30 август 2016 в 14:37 6277 8

Аборигенка от Австралия  публикува снимки на боядисаното в бял цвят лице на дъщеря си в знак на протест срещу скорошна дискусия относно расизма в страната, предава Би Би Си.

Повод за дебата бяха публикувани онлайн снимки на дете, което боядиса лицето си в черно, за да прилича на своя идол - играчът по австралийски футбол Ник Найтануи.  

Самият спортист заяви, че е поласкан от малкия си фен и разбира, че неговата майка не е имала лоши намерения, но трябва да избере друг метод следващия път.

Бек Бий, която преди 3 години е боядисала в бяло лицето на своята дъщеря, смята, че в Австралия има двойни стандарти: "Не видях черно лице. Видях младеж, който е горд на имитира идола си. Нямаше целенасочен расизъм", каза аборигенката за противоречивия случай.

"Никой не каза нищо, когато преди 3 години боядисах лицето на дъщеря ми в бяло. Трябва да спрем с двойните стандарти, героят си е герой!", написа тя. 

Бий предполага, че надигналият се шум ще изплаши момчето и дори дъщеря й го подкрепя: "Показах на дъщеря ми статия за младото момче. Тя каза "Горда съм, че той иска да е същия цвят като мен"

Потребители от социалните мрежи не са съгласни с майката и твърдят, че използването на черните лице за осмиване на цветнокожите в миналото го прави по-различно от грима на дъщеря й, която наподобява героиня на Доктор Сюс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

30.08 2016 в 17:42

Сега обърнах внимание. Абе кой педерас е сложил минус на обикновен въпрос? Не мнение, не заяждане, не поучение - прост въпрос! Бамааму!

Поздрав!

29217

3

Лопе де Вега

30.08 2016 в 17:40

Точка, какво не разбра от въпроса ми? Новозеландските аборигени са МАОРИ! Как се наричат австралийските? Имат ли име като народ? Нали имат свой език? Невъзможно е да не са се наричали някак като народ. Е, да повторя: какво е името на коренните жители на Австралия? Това, че си го написал на ачерикански ама хич не ме впечатлява.

Поздрав!

29217

1

Лопе де Вега

30.08 2016 в 14:44

Дойде ред да питам. Новозеландските аборигени (туземци, демек. Тази дума не е срамна!) се наричат маори. Как е името на австралийските туземци?

Поздрав!