Лукашенко посъветва Киев да се подчини на Путин, ако не иска пълно унищожение

OFFNews 24 ноември 2022 в 15:15 3963 5

Лукашенко
Беларуският диктатор Александър Лукашенко.

Беларуският диктатор Александър Лукашенко посъветва Украйна да се подчини на Путин, защото в противен случай я очаква "пълно унищожение".

"Сега всичко е в ръцете на Украйна. Ако не искат смъртта, при това на огромен брой хора, това трябва да бъде спряно, защото по-нататък ще последва пълно унищожение на Украйна", каза Лукашенко по време на разговор с медиите.

Диктаторът заяви, че Украйна може не само да загуби своята държавност, но и да бъде напълно унищожена. Затова той съветва именно украинците да спрат войната, а не на страната окупатор.

Освен това Лукашенко заяви, че украинците, руснаците и беларусите могат не само да си сътрудничат, но и да бъдат "приятели" в бъдеще.

"Нашето поколение може да обясни на украинския народ какво се случи. Затова, където и да погледнете, навсякъде се водят мирни преговори. Мир, мир и пак мир", добави Лукашенко.

В ранните часове на 24 февруари беларуските власти предоставиха на руските войски своята земя, за да извършат мащабна инвазия в Украйна. Нещо повече, нашите земи бяха многократно обстрелвани от беларуска територия.

Първоначално Лукашенко заяви, че Беларус не участва във войната на Русия срещу Украйна, но в началото на октомври призна участието на беларуската страна във военните действия.

На 10 октомври беларуският президент обяви разполагането на съвместна група от беларуски и руски войски. По-късно на беларуска територия са въведени мобилизирани руски военни.

Военният експерт Владислав Селезньов предупреди, че руската армия може отново да се опита да атакува Северна Украйна от Беларус, за да отвлече вниманието на украинските войници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

24.11 2022 в 17:22

Тоя пак се е нашмъркал с нещо евтинко. Така е, Батька, санкции! :D

14048

3

voododoll

24.11 2022 в 16:06

Русия не иска пълно унищожение. Щото те да унищожат Украйна немогат. Това го видяхме всички.
Русия обаче не знам дали осъзнава че ако ескалират нещата и се намеси САЩ, тогава Русия няма да остане като държава. ЩЕ има само отделни републики, тук там в пустоща....

15914

1

поп Дръвчо

24.11 2022 в 15:28

Някой май се гласи да бяга на трактор с 280км/ч