Лукашенко е приет в болница в Минск

OFFNews 14 май 2023 в 20:47 4213 10

Архив

Снимка БТА/AP

Александър Лукашенко, президент на Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко е приет в болница край Минск.

При пристигането му подходът към болницата е бил блокиран от полиция и военни, а охраната е наблюдавала улиците в болничния квартал, съобщиха световните медии. Според публикувана по-рано информация в Телеграм, споделена и от беларуски медии, още снощи Лукашенко е посетил с кортежа си известна болница. Два часа по-късно обаче кортежът си е тръгнал от медицинското заведение.

Днес президентът не се появи на трибуната в Деня на държавния флаг, герб и химн, който се чества на 14 май в Беларус. Замести го премиерът Роман Головченко.

За последно той беше видян публично на 9 май, когато присъства на парада за Деня на победата в Москва. Там беше обърнато внимание на явната му физическа слабост, поради което се наложи да го карат на 300 метра през Червения площад с електромобил. На ръката си имаше превръзка, каквато се слага след интравенозна терапия.

Заради явната му физическа слабост, Лукашенко пропусна официалния обяд с Владимир Путин.

Оттогава Лукашенко не се е появявал публично и до днес не е имало официална информация за здравословното му състояние, което не е в традицията на беларуските власти. Вестник "Зеркало" изчисли, че Лукашенко и неговите представители са говорили за здравето му четири пъти през последните 10 г. През 2013 г. и 2014 г. той претърпя операция на коляното, а през 2020 г. обяви, че два пъти е боледувал безсимптомно от коронавирус.

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска обяви, че ако с Лукашенко се случи най-лошото, Беларус е длъжна да предотврати появата на "друг диктатор".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

10

Джендо Джедев

15.05 2023 в 14:35

Аналдине,

Под "достоен човек патриот" имаш предвид някой като синчето на Компира ли? Дето, когато почнаха да се къпят в народната любов, подтичкваше до батюшката си, стиснало автомат? Браво, браво! А иначе той и Хитлер за мнозина е бил "достоен човек патриот". ;)

-529

9

6екеr4о

15.05 2023 в 14:34

Деспине, Деспине, Господ здраве да ти дава, искрено ме развесели!

А на мен ми се иска да обърна внимание на уважаемата аудитория, то в тоз форум остана само 1 трол, ех, навремето к`ви тролове имаше, а тоя, сегашния е като вулканизиран галош, толко умен, извинявам се за отклонението. Та приказката ми беше за всички актуални диктатори на преклонна възраст, които са се вкопчили във властта, щото си знаят, че ако са у Азия ги чака смърт, съмнителна, а ако са в по-цивилизованата част на света - затвор, многогодишен.

Ето, Ердоган все е "взел - дал", ма и тоя пингвин, дето му е съпруга, вчера ги гледах у тИлИвизора, ма и тя едвам, едвам излази от лимузината, та тия ходещи некролози, все за власт ламтят!

А дядя Путя!? А оня австралопитек Шойгу, дето го друсат по парадите на Красная площадь прав, а впечатлението е, че са му завряли бастун отзад, та да го крепи.

А шефчето на Ген. щаба Герасимов, дето мяза на дъртий алкоголик, който отдавна е превъртял километража!?

А биядисания Чичо Си!

705

7

Деспин Митрев

15.05 2023 в 11:25

Да, това е страшен сериал - борбата със Зафада. А дяцата все на Зафад. Ако ги питаш що дират там - скачат като ужилени - имали право където искат да ходят дяцата :) Боклуци, Сър! М/у другото, приятели, които изкарваха некви оценки и по ЧДУ, като ги питам - ако Русия изпадне в такава изолация, че няма и западни лекарства и западна медицинска апаратура за децата им - какво правим, кой ще е виновен - Западът, срещу когото се борите? Отговор - и Китай произвежда мед. апаратура(демек да мрат бе, по-важно е да си устоим на простотията).

345

6

Джендо Джедев

15.05 2023 в 09:49

Деспине,

Няма да е за чудене да го занесат за ремонт у Немачко. Тия плюят Запада, ама като им замирише на умирачка, тичат да се лекуват там. Щото Западър гние, ръ'йш ли... Смятай щом и оня чеченски любител на дребния рогат добитък го докара до там... Голем смех, баце! :D

705

5

Деспин Митрев

15.05 2023 в 09:44

Важното е, че е бил на червенио плошчад :) ...дружбата със совиецкио съюз е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество - Гошо Тарабата :) Сега ако у Германско могат повече да му помогнат с оздравяването, че види ползата от червенио плошчад :)

345

4

Джендо Джедев

15.05 2023 в 07:38

Аз бих го прегледал и с един дозиметър. За всеки случай. А и едно тестче за органофосфорни съединения няма да е зле да му направят... ;)

924

3

Diogen

14.05 2023 в 22:40

Днес Лукашенко, утре Путлер. Гопод си знае работата.

1005

2

eagle60

14.05 2023 в 22:01

пил чай?

3767

1

Име на профила

14.05 2023 в 20:57

Чакат го. Там, долу.

А ако сте атеисти - и ние го чакаме; тук, неопределено.

Комунист-садист, совхозник съсипал живота на поколения млади белоруси.
 
X

Да помогнем на украинските деца!