Лойд Остин: Русия разширява и модернизира ядрения си арсенал

OFFNews 09 декември 2022 в 22:05 3158 5

Лойд Остин

Снимка БГНЕС/Мария Иванова

Лойд Остин

Русия разширява и модернизира ядрения си арсенал", заяви американският министър на отбраната на Лойд Остин, предаде БТА.

Остин коментира темата за руския ядрен арсенал на церемония по встъпването в длъжност на командира на Стратегическото командване на САЩ, под чийто контрол са американските ядрени оръжия.

"Кремъл продължава с жестоката си и непровокирана война срещу Украйна и целият свят видя как Путин пристъпва към изключително безотговорно дрънкане с ядрени оръжия", каза американският министър.

Междувременно пред репортери в Бишкек руският президент Владимир Путин заговори и за преразглеждане на руската ядрена доктрина.

"Руската доктрина, за разлика от американската, не предвижда превантивен удар, а само ответен. Ако главите на вражеските ракети паднат на руска територия, от врага няма да остане нищо. Русия би могла да обмисли възможността за "усвояване" на американското ноу-хау, включително идеята за обезоръжаващ удар. В момента в сравнение със САЩ ние разполагаме не само с по-модерни и дори по-ефективни крилати ракети, но и с хиперзвукови комплекси, каквито "САЩ все още нямат", каза Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

4

Valioka

10.12 2022 в 10:02

евроалкохолик, на тебе кое точно от тази статия ти направи впечатление?... Не че очаквам да дадеш смислен отговор... ..."Кремъл продължава с жестоката си и непровокирана война срещу Украйна и целият свят видя как Путин пристъпва към изключително безотговорно дрънкане с ядрени оръжия"... Но то за да го видиш това, трябва да гледаш, а не да се драпаш...

1236

3

БотоксПутю

10.12 2022 в 04:13

"Шака Зулу май се е попритеснил?"
Шака зулу не е радевия соло ташак - Митко смс-а.

1236

2

БотоксПутю

10.12 2022 в 03:48

Разполагали били с незнам си какво. Да са благодарни на Иран и Северна Корея, че им доставя що годе съвременно въоръжение.