Lindt загуби монопола над шоколадовия заек

Вероника Шербанова 28 март 2013 в 18:31 3925 0

Шоколадовите великденски зайци на Lindt и на Confiserie Riegelein, Снимка: Reuters
Шоколадовите великденски зайци на Lindt и на Confiserie Riegelein, Снимка: Reuters

След 13-годишна съдебна битка швейцарският производител на шоколад Lindt загуби правото единствен да пуска на пазара шоколадов великденски заек, увит във фолио, съобщиха световните медии.

Делото се водеше между Lindt и германската фирма Confiserie Riegelein, като във вторник Германският федерален съд отхвърли за пореден път обжалването на швейцарския производител на шоколад.

Управителят на Confiserie Riegelein Петер Ригелайн заяви, че е много щастлив, че дългата съдебна битка е приключила в тяхна полза, тъй като седналият шоколадов великденски заек е емблематичен за компанията от повече от половин век и сега можем да продължим да го произвеждаме по същия начин.

Разочаровани сме, но ще продължим да отбраняваме силните си брандове, обявиха от Lindt.

Съдът на Европейския съюз подкрепи миналата година решението на Агенцията по търговските марки в ЕС OHIM, която отхвърли молбата на швейцарския производител на шоколад да регистрира като запазена марка формата на седящ заек от шоколад, обвит със златно фолио, с червена лента на врата.

През миналата година австрийски съд забрани на фирмата Hauswirth да произвежда шоколадови зайци, подобни на тези на Lindt.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!