Лидерът на ЛДПР заведе в Еленовка международен екип журналисти и експерти

OFFNews 09 август 2022 в 16:46 6020 0

Слуцки

Снимка Архив

Леонид Слуцки

Лидерът на Либерално-демократичната партия на Русия Леонид Слуцки посети наказателната колония "Волноваха" 120 в Еленовка в самопровъзгласената ДНР, за да им покаже какво се случва там, съобщиха редица медии в канала Телеграм.

Еленовка попадна в полезрението на световните медии, след като руските въоръжени сили извършиха преднамерен обстрел на затворническо общежитие, в което бяха държани украински затворници от полка "Азов". При обстрела бяха убити повече от 50 души.

В началото на август генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че ще има разследваща мисия на организацията, която да установи истината за експлозиите в колонията. Гутериш изрази надежда експертите да не бъдат препятствани в работата си, за да се разбере цялата истина за случилото се. 

"Днес в Еленовка имаме особено представителен екип от обективни международни експерти от редица, предимно европейски страни, както и представители на Никарагуа, КНДР - почти всички континенти (са представени - бел. ред.) днес", заяви Слуцки във видео, публикувано в канала му в Tелеграм.

Слуцки уточни, че освен представители на Северна Корея и Никарагуа в групата са включени журналисти и анализатори от Франция, Италия, Германия и Сърбия.

"Международната група от експерти успя да види с очите си всички разрушения и да разговаря с очевидци, включително оцелели от ракетната атака", обясни той.

Русия ще изпрати международни експерти и журналисти в Еленовка, заяви преди дни първият зам. постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови