Личният оператор на Путин напусна Кремъл

Според колега на Иля Филатов причината е небрежна забележка за войната в Украйна

OFFNews 04 май 2022 в 11:40 3249 1

Един от личните оператори на руския президент Владимир Путин - Иля Филатов, е подал оставка, съобщава "Проект", цитиран в телеграм канала от "Медуза".

Последната снимка на Филатов бе видеообръщението на Путин към руснаците на 24 февруари - деня, в което той обяви началото на "специалната операция" в Украйна.

Филатов обяснява причините за уволнението си пред изданието така: "Достигнах тавана в професията си. Освен това ми омръзна да седя под карантина с месеци".

Хората, които имат пряк контакт с Путин, често са изпращани в изолация, за да не заразят президента с COVID-19, коментира изданието.

Колега на Филатов, пожелал анонимност, обяснява, че уволнението на оператора странно е съвпаднало с началото на войната. Освен това в президентската администрация се появили слухове, че той е направил небрежни забележки за събитията в Украйна. Филатов не е потвърдил тази версия.

Според "Проект" Путин има общо трима лични оператори, а Филатов се е появявал в медиите най-често.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

04.05 2022 в 11:51

Много демократично. Кремъл е едно много свободно място - мечта за всеки за професионална реализация. И Путин е един много добър и благ началник.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки