Либия се извини за престъпленията на Кадафи

Лъчезар Вълев 28 септември 2012 в 10:49 1992 0

Председателят на либийското национално събрание Мохамад Магариеф. Снимка: Reuters
Председателят на либийското национално събрание Мохамад Магариеф. Снимка: Reuters

Председателят на либийското национално събрание се извини за престъпленията на Муамар Кадафи от трибуната на Общото събрание на ООН.

"Заставам днес пред вас и пред целия свят, за да се извиня за всички злини, всички престъпления, извършени от режима срещу толкова много невинни хора, за да се извиня за изнудванията и тероризма, които той осъществи в редица държави", заяви Мохамад Магариеф.

Той увери, че Либия никога повече няма да бъде убежище за екстремистки групировки.

Магариеф коментира и атаката по посолството на САЩ в Бегнгази, при която беше убит американския посланик Кристофър Стивънс и още трима дипломати.

Тай заяви, че смъртта на американските дипломати е загуба и за Либия.

"Тази катастрофа може единствено да увеличи нашата вяра и убеденост в целите, които посланик Стивънс преследваше", каза още Магариеф.

По думите му организаторите на атаката не представляват Либия. Магариеф допълни, че либийските власти ще направят всичко възможно, за да заловят виновниците за атаката.

Преди две седмици той обяви, че в хода на разследването на нападението са арестувани 50 души, които предстои да бъдат разпитани. Либийският държавник заяви, че атаката е дело на чужденци, близки на терористичната организация "Ал Кайда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!