Ленин се завърна в окупираната Новая Каховка, нов Илич вдигнаха и в Геническ

OFFNews 01 май 2022 в 12:24 6023 15

Снимка Telegram / Михаил Фьодоров

Паметник на Ленин е бил възстановен в окупирания от руските войски град Нова Каховка близо до Херсон, съобщи вицепремиерът на Украйна Михаил Фьодоров в своя телеграм канал. Това се случва в навечерието на 9 май, за когато за първи път от 8 години окупационните власти готвят мащабно честване на Деня на победата.

Из града според репортери на руския life.ru навсякъде се поставят червени знамена, копия на знамето, сложено над Райхстага през 1945, а руската пропаганда твърди, че жителите "освободения" Новая Каховка отдавна са чакали този момент.

Вождът е бил свален от поста си в центъра на града през 2014 година. Фенове на водача на световната революция успели да скрият Илич в един от местните колхози. Местните разказали, че бронзовата фигура в цял ръст била скрита под платно в колхоза, така че никой да не и обърне внимание. Така 8 години Ленин изкарал в нелегалност.

Ленин от Каховка е вторият „възкръснал“ Илич в района на заетия от руските войски Херсон. На 18 април в Геническ новата власт също подари на народа паметник на Владимир Илич Ленин и го постави на мястото, където някога е стоял друг Ленин. Няма информация дали скулптурата е нова, или е втора употреба. Паметникът е пред сградата на областната администрация, а на покрива и вместо украинското, вече се веят две знамена – на Руската Федерация и на Съветския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

21

офф бее

02.05 2022 в 08:46

Смърт на фашизма! Руския!

440

20

Pietro

01.05 2022 в 21:04

Тъкмо ще има какво да претопяват украинците заедно със бомбиралите руски танкове. Лембата ще се превърне в много добри произведения на авангардното изкуство.

2099

19

Mateevk

01.05 2022 в 20:58

Какво елементарно мислене само! 45 години сме възхвалявали един голям брат, а сега възхваляваме друг такъв! Плоско и абсолютно невярно, но за опорка става очевидно. А относно другата опорка - за фашистката дължава Украйна, няма какво да се коментира. Цял свят не забеляза фашисткия характер на тази държава, а само Путин разбра. Обаче ето къде е секрета тука. Путин отлично познава руския манталитет и знае, че има един безотказен начин да накара руснаците да го последват в тази авантюра - да обяви някого за фашист! Това работи безотказно. А иначе като се говори за фашизъм, някои са на мнение, че и в други страни има такива не просто прояви, а направо политики и че даже някои от тях са били жертва на немския фашизъм. Та с това искам да кажа, че проблемът не е толкова елементарен и не се решава по начина, по който Путин тръгна да го прави. И тази негова логика вече започва да се разпростира върху целия Запад, който помага с оръжия на Украйна, от което следва, че и той е фашистки.

3767

18

Име на профила

01.05 2022 в 20:54

Ама колко си начетен само, замеряш с имена, имена, имена... Вече не знам кой ден.

Защо не отговориш на един от простите въпроси по-долу?

Защо в Русия арестуват дори в подозрение за протест?

Защо Думата два пъти променя конституцията, за да може първо трети президентски мандат, после - четвърти?

Защо ако Русия я подкрепят само държави от третия свят, плюс евентуално Сърбия?

Защо Русия за пореде път нахлу с танкове и войници на територията на съседна държава, и за втори път след 2015-та жертвите там надхвърлят 100 човека на година?

Опорките са ви толкова глупави... Търсите зрънца истина и всякакви поводи за съмнение, за да ни докажете, че този или онзи чиновник в Украйна е таен нацист. А пропускате факта, че великите "анти-нацисти" продължават да избиват хиляди и изселват милиони миролюбиви хора от страната!

Стига ти толкова храна. Колегата ти Рокхан поне е избрал за псевдоним име на известен трол, та да се разпознава отдалеч. Не се крие зад абривиации на латиница.

75

16

230 млрд баксов

01.05 2022 в 18:46

Вперёд назад в СССР

https://www.youtube.com/watch?v=51SXayagoRo

75

13

230 млрд баксов

01.05 2022 в 18:13

Най-голямата националистическата партия в Украйна не е представена в парламента и не минава 4 процентовата
бариера. Доколкото си спомням има около 2%.

В същото време руският фюрер узурпирал властта в Русия
и вероломно нападнал съседна държава, получава от многострадалния руски народ подкрепа - 70%

Друга очевадна прилика м/у Хитлер и Путин е така наречената Юнармия (млада армия) детска военнизирана организация - ПутлерЮгенд.

2550

12

alfakentavur

01.05 2022 в 17:52

ICF, бая си се подтрудил в пропагандата.
И като всяка пропагнда - заливаш с дребни детайли, а пропускаш най-важното.
Какво е "Фашизъм", "Нацизъм", "Тоталитаризъм", "Авторитаризъм"?
Това е основно и преди всичко политически държавен строй и форма на управление.
Нацистки групички има по цял свят. В любимата ти Русия има също много такива. Тях защо не ги цитирате, м?
Има и в България. Имаме Луков марш. Хайде кажи, че Резидента Радев е нацист, защото имаме Луков марш!

Но на основния въпрос - когато имаме една от основните форми на държавно управление - несменяем и авторитарен лидер, а от другата страна - трима различни президенти - просто пропагандните ти детайли (ако има истински) издишат.

Кази сега за забраната на думата "война", до 15 години затвор, спирането на всички опозиционни и независими медии. В Украйна няма нищо подобно за последните 8 години.