Лавров за два дни в Турция, Чавушоглу го води на ифтар

OFFNews 06 април 2023 в 16:40 2250 5

Снимка

Руският външен министър Сергей Лавров днес пристига на двудневно посещение в Турция по покана на турския му колега Мевлют Чавушоглу, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Чавушоглу и Лавров ще се срещнат тази вечер първо на ифтар (вечеря по време на свещения месец Рамазан). На 7 април е планирана официална среща, след която двамата външни министри ще дадат съвместна пресконференция. Двамата министри за последен път разговаряха по телефона на 15 март.

Една от темите в дневния ред на разговорите ще бъде споразумението за зърното. Ще бъдат обсъдени въпроси като проблемите на Русия с износа на зърно и торове и банковите плащания.

Втората точка от дневния ред на срещата ще бъде Сирия. Ще бъдат обсъдени всички аспекти на нормализирането на отношенията между Турция и Сирия. Ще бъдат оценени както резултатите от проведената в Русия среща на ниво заместник-министри на външните работи, така и предприетите до момента стъпки.

Очаква се министрите да разменят мнения и за вйната в Украйна. В рамките на двустранните икономически отношения на масата ще бъдат поставени темите за енергетиката и туризма.

Дипломатическият трафик между Анкара и Москва продължава. След четиристранната среща на заместник-министрите на външните работи на Турция, Сирия, Иран и Русия в Москва, този път руският външен министър Сергей Лавров е в Турция, коментира днес турската телевизия ТРТ-Хабер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

06.04 2023 в 19:40

А, човекът е абсолютно невинен. И той не знаел какво ще прави Путин преди да го направи. Даже го питал някой от Кремъл по въпроса и той казал, че Путин само с Екатерина Велика и Петър Първи се съветвал... И даже той месеци след началото на инвазията не вярваше, че се е случила, та разправяше надясно и наляво, че Русия не е нападала Украйна.

-685

4

Козин Човков

06.04 2023 в 18:15

Да вземе и да го обреже, тя и без това ***oeдията е наследник на империята на чингис хан.

12407

3

Bad Horse

06.04 2023 в 17:56

Поглед на човек, който разбира че е осрал ситуацията. Него няма как Путин да е държал в неведение, както повечето висше ръководство на страната. Със сигурност е участвал в планирането на "специалната военна операция", защото за нея е много важен дипломатическия фронт.

Пълно осиране. Само шепа дипломатически гиганти като Сирия, Куба, Сев. Корея и Никарагуа признаха анексията на новите територии. Дори Китай не ще...

-240

2

редовно четящ

06.04 2023 в 17:16

Нещо много му е кахърна физиономията!

-1650

1

ob1

06.04 2023 в 16:47

Ще го заведе и за чаламба...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика