Лавров: Ще третираме като терористи бойците, останали в Алепо

OFFNews 05 декември 2016 в 13:44 3195 6

Бойците, които откажат да напуснат Алепо, ще бъдат третирани от Москва като терористи. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров. 

"Ако не искат да напуснат източната част на Алепо, значи продължават въоръжената борба. Ще се отнасяме към тях като към терористи, есктремисти. Ще поддържаме операцията на сирийската армия против тези бандитски отряди", подчерта Лавров. 

Руският външен министър подчерта, че режимът на прекратяване на огъня в Алепо ще влезе в сила, след като САЩ и Русия се разберат за маршрутите и сроковете за извеждане на бойците. 

Москва вече е получила предложението на САЩ от американския държавен секретар Джон Кери. 

По думите на Лавров резолюцията е за незабавно прекратяване на огъня, а към бойците не са предявени никакви искания, като става въпрос за срок от 10 дни. 

Това не е никак кратък срок за това да решат готови ли са да станат част от режима на примирието или не, коментира Лавров. 

Москва е на мнение, че прекратяване на огъня в такъв срок ще бъде използвано за прегрупиране на бойците и попълване на силите, което според Русия ще затрудни освобождаването на Източно Алепо. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

05.12 2016 в 20:21

Няма какво да ги третирате......“като“.......те СА......ето случая от днес го....доказа.....фащ са терорист №1 на планетата......и дойде време да си ПЛАТЯТ с...лихвите.....

77927

5

El Commandante

05.12 2016 в 17:09

Всичките под ножа тея боклуци, един не бива да напусне Алепо жив...