Лавров предупреди САЩ за ракетите в Европа

Вилдан Байрямова 30 декември 2018 в 18:01 4065 2

Сергей Лавров

Снимка Iz.ru

Външният министър на Русия Сергей Лавров отправи строго предупреждение към САЩ, в което подчерта, че Москва ще отговори с конкретни мерки при наличие на заплаха от разполагането в Европа на американски ракети, ако Вашингтон излезе от Договора за ликвидирането на ракети със среден и малък обсег.

Предупреждението си Лавров изрече в интервю по тв канала „Россия 1“ днес. „Вълненията по повод решението на САЩ едностранно да напусне този Договор ние преди всичко чувахме в Европа. Но целият Европейски съюз гласува против нашето предложение, т.е. на практика Договорът да престане да съществува“, посочи ръководителят на руската дипломация. Според него европейските държави „не са особено готови“ за самостоятелност и следват Америка дори тогава, когато това противоречи на собствените им интереси.

„Затова е невъзможно да бъде обяснено тяхното гласуване против нашето предложение с нищо друго, освен като измамно разбрана солидарност“, допълни външният министър.

На 24 декември Лавров заяви, че Вашингтон се стреми да демонизира Русия, за да държи Европа под своя контрол. Още тогава той подчерта, че Москва ще предприеме мерки за гарантиране на сигурността на страната, в случай, че САЩ напуснат Договора.

На 21 декември Генералната асамблея на ООН не прие предложената от Русия резолюция в подкрепа на запазването на действията по Договора. Тогава „против“ гласуваха 46 страни, „за“ – 43, а 78 се въздържаха.

В края на октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви желанието си да излезе от Договора и да започне разработката на нови оръжия. Въпросната си инициатива той аргументира с твърдението, че Москва нарушава клаузите в него.

Договорът за ликвидацията на ракетите със среден и малък обсег СССР и САЩ подписаха през декември 1987 г. Документът забранява на Вашингтон и Москва да разработват и притежават балистични и крилати ракети с радиус на действие от 500 до 5, 5 хиляди километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5700

2

Годо

30.12 2018 в 20:20

Вижте му само погледа на този ! Поглед на ротвайлер !

Ето какво пише руският журналист Александър Невзоров : „Народът се събужда от путинската идеологическа наркоза. Годишната пресконференция на Владимир Путин, издържана "в най-добрите традиции на фараоните", на която 99 въпроса се свеждат до един... Иначе всичко беше режисирано прекрасно. "Владетелят" укрепил вярата, че "нашите пирамиди са най-високи в света „ едва ли ще може да лъже народа безкрайно…
Само, че народът се събужда дори от наркозата "Кримнаш", и тя вече не работи, обяснява подробно Невзоров.
С огромна ярост огромните руски военни кораби, безпричинно атакуваха едни съвсем малки украински съдове. Това е поредното действие на Путин, което отново ни докарва унизителната репутация на неандерталци, на хулигани, този човек още дълго ще трови живота на руснаците и живота на Русия .

6000

1

returned

30.12 2018 в 19:32

Предлагам надомна работа. Става въпрос за копиране на кодове. При първо теглене минималната сума е 150 долара след това няма ограничение. Няма и дневен лимит на кодовете, всичко зависи от времето, което отделяте. за регистрация https://egmoney.icu/6621373048906/
 
X

Да помогнем на украинските деца!