Латвийски съд призна емоджито с палец нагоре за писмено съгласие

OFFNews 18 август 2023 в 10:24 2200 2

Снимка Bar and Bench

Съдебен състав по граждански дела на Окръжния съд в Рига постанови, че емоджито, изобразяващо длан с вдигнат палец в официалната кореспонденция може да се тълкува като писмено съгласие, съобщи изданието от Латвия Delfi.

До съдебното решение се стигна след жалба на служител срещу неговото уволнение. В платформата Slack на служителите в компанията, където ищецът работи, било казано всички да са в офиса в сряда. Мъжът отговорил на съобщението в Slack с емоджи с палец нагоре. Според съда, по този начин той е изразил писмено съгласие.

Магистратите са подкрепили заключението си с речника на Кеймбридж, който тълкува този емотикон като „потвърждение на нещо“. Смята се, че служителят не може да не е знаел значението на емотиконите.

Решението на съда в Рига не може да се смята за прецедент - преди месец канадски съд глоби фермер с повече от 60 000 долара за неизпълнение на бизнес споразумение — той също го "подписал", като е поставил емотикони с палец нагоре в съобщение  в чат комуникатор с клиент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

18.08 2023 в 12:21

хихи, ами то си е така!

1236

1

БотоксПутю

18.08 2023 в 10:37

А за писмено несъгласие - среден пръст кога?
 
X

Да помогнем на украинските деца!