Куба посреща все повече туристи въпреки опитите на САЩ да ограничат посещенията на острова

OFFNews Последна промяна на 11 август 2018 в 08:59 2340 0

Плажът Варадеро е любим и на някои български политици.

Броят на туристите, които посещават Куба бележи ръст въпреки "кампаниите" на САЩ да ограничат най-големия икономически сектор на острова, обявиха кубинските власти, цитирани от Франс прес.

От 1 януари до 9 август Куба е посетена от 3 милиона туристи, а прогнозите за цялата 2018 година са за 5 милиона посетители спрямо 4,5 милиона през 2017 г., съобщава БТА.

Този резултат е постигнат "въпреки организираните и ръководени от правителството на САЩ кампании за намаляване на потока от американски посетители в нашата страна", се казва в изявление на министерството на туризма.

Куба привлича всяка година милиони туристи с плажовете си, колониалния чар на градовете си, красотата на природните си обекти, но и със сигурността, с която се ползват туристите на острова.

От края на септември обаче тази репутация е атакувана от САЩ, които призовават гражданите си да избягват посещения в Куба.

През 2017 г. Куба е посетена от 619 523 американци, което е над тройно повече от 2016 г. (+217 процента).

Освен предупрежденията, които отправя към американците администрацията на Тръмп, хотелиерството на острова пострада и от урагана Ирма в началото на септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови