Куба кани Путин на посещение. Той обаче е много зает

OFFNews 03 юли 2023 в 12:26 715 2

Путин

Снимка БТА/АП

Владимир Путин

Руският посланик в Куба обяви, че президентът Владимир Путин е получил покана да посети управлявания от комунистическия режим остров, но че все още е твърде рано да се говори за подготовка на подобно пътуване, съобщи Ройтерс, като се позова на руската държавна информационна агенция РИА.

"Владимир Владимирович (Путин) има покана, но не знам как ще се подредят плановете му", заяви посланикът Виктор Коронели пред РИА, цитирана от БТА. "Президентът на Куба беше в Москва неотдавна, през ноември миналата година, така че не е минало реално време".

Дългогодишните политически съюзници Куба и Русия - и двете обект на санкции от страна на Съединените щати - задълбочиха икономическите си връзки, като улесниха търговията и инвестициите, за да заобиколят ограниченията, отбелязва Ройтерс.

Досега през тази година Куба е посрещнала 66 000 туристи от Русия, а възобновяването на редовните полети на руските авиолинии "Аерофлот" вероятно ще означава, че през 2023 г. островите от Карибския басейн ще бъдат посетени от общо 100 000 руски туристи, каза Коронели.

При срещата си с Путин през 2022 г. кубинският президент Мигел Диас-Канел предаде на шефа на Кремъл личен поздрав от бившия кубински лидер Раул Кастро, брат на дългогодишния Фидел Кастро, и осъди санкциите на Запада срещу Русия.

"Бих искал отново да кажа, че Русия винаги може да разчита на Куба, на всички наши стремежи и воля", казал той на Путин, според стенограма на Кремъл. "Ще продължим да правим всичко, за да гарантираме, че нашите отношения ще продължат да се развиват и укрепват", се казва още в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

2

Муню

03.07 2023 в 12:59

Абе така се е наврял някъде, че не смогва да излезе!!!
Тя и Мутрофанова от едно известно време си кюта и чака заповеди, ама .....

-1650

1

ob1

03.07 2023 в 12:31

Зает бил путята.. глупости, просто Аеропльос няма достатъчно голям самолет да побере МАСАТА на джуджето.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика