''Криптокралицата'' Ружа Игнатова вече е без българско гражданство

OFFNews 18 април 2022 в 20:47 7021 4

Ружа Игнатова

Мистериозно изчезналата "криптокралица" Ружа Игнатова "е освободена от българско гражданство", съобщават от пресцентъра на МВР.

От ведомстовото уточняват, че Игнатова е германска гражданка, родена в България, и е обявена за международно издирване по искане на властите в Германия.

За нея има въведен сигнал в Шенгенската информационна система, а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Билефелд - Германия.

Игнатова се издирва за "извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin".

Това е втори апел за помощ от партньорските германските служби по този случай.

Първият бе през 2017 година. Тогава беше проведена специализирана полицейска операция у нас - в рамките на международното разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез ОneCoin.

Абонирайте се за канала на OFFNews в Telegram https://t.me/OFFNewsBG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10935

4

borisboris

19.04 2022 в 08:07

Типична селска пръчка - хитруша. Пърхаха около нея обаче политици, администрация и медии. Даже май бизнесдама я направиха на годината...

865

3

Constanza

19.04 2022 в 03:03

Чак пък кралица...

11024

1

Комита

18.04 2022 в 21:12

Съгласно закона освобождаване от гражданство, придобито по рождение, е възможно единствено след подаване на писмено заявление и още един куп документи от страна на лицето, което иска да бъде лишено от това право.

Та или издирваната от 2017-а криптофараонка има агент за свръзка с МВнР, или некадърната ни администрация е обработила искането й с близо петгодишно закъснение.

И двете хипотези заслужават проверка и наказания за виновните лица.

 
X

Да помогнем на украинските деца!