Крим по-близо до Киев: Германия е постигнала консенсус за ракети с далечен обсег на действие за Украйна

OFFNews 07 август 2023 в 19:27 5101 1

Снимка Facebook / Єгор Чернєв

Егор Чернев и ръководителят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната рада Александър Завитневич при войници, обслужващи британските самоходни оръдия AS-90.

Германските депутати са постигнали консенсус за прехвърлянето на ракетите с голям обсег на действие Taurus на Украйна, съобщи на стената си във фейсбук депутатът от "Слуга на народа" и ръководител на постоянната делегация на Украйна в Парламентарната асамблея на НАТО Егор Чернев. За постигнатия консенсус му казали приятели от Бундестага. Официално потвърждение от Берлин на думите му до момента няма.

"Моите приятели от Бундестага току-що ме информираха, че ключовите парламентарни фракции са постигнали консенсус за прехвърлянето на ракети с голям обсег на действие Taurus в Украйна. Тези ракети поразяват цели на разстояние 500 км и са в състояние да покрият всички окупирани територии, включително южното крайбрежие на Крим. Дълго време работихме с германски парламентаристи, за да сформираме група за подкрепа и сега най-накрая ледът се прочупи. Очакваме официално решение", каза депутатът в социалната мрежа.

Въпросът за германските крилати ракети Taurus влезе в дневния ред на политическите дискусии в Германия преди няколко седмици. Натиск за предаването им на Киев оказваха както политици от съуправляващите Зелени, така и най-голямата опозиционна групировка ХДС/ХСС. 

Искаме да дадем възможност на Украйна да спечели войната по-бързо. За това ви са нужни ракетите Taurus, коментира по-рано Андреас Шварц, политик от управляващата партия ГСДП. Според експерти, крилатите ракети Taurus се считат за изключително прецизни . Те имат усъвършенствана навигационна система и могат да поразяват цели на разстояние от 500 километра или повече. Това би означавало, че оръжията в ръцете на украинската армия ще се разпрострат върху всички територии, които в момента са окупирани от руснаците, включително полуостров Крим, а Севастопол "идва" по-близо до Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

08.08 2023 в 09:35

До момента Германия е доставила едва 10% от обещаните оръжия. Типично по немски: дисциплинирано и качествено нищо.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика