Кремъл: Военната операция ще продължи, колкото е необходимо

OFFNews 24 февруари 2022 в 15:20 5942 3

Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, в зависимост от нейните „резултати“ и нейната „целесъобразност“. В идеалния случай Украйна трябва да бъде освободена и прочистена от нацистите. 

Това каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде АФП. По думите му Москва има за цел да наложи „неутрален статут“ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „нацистите“, каквито според него има в страната. Продължителността на операцията ще бъде определена от главнокомандващия въоръжените сили, президента Владимир Путин, допълни Песков, цитиран от БТА. Той добави, че руснаците подкрепят военните действия на страната си. 

Песков увери, че Москва не се опитва да извърши "окупация" на Украйна и че бъдещето остава "въпрос на избор на украинския народ".

Говорителят на Кремъл обаче не отговори на въпроса дали Москва смята украинския президент Владимир Зеленски за „нацист“.

Според него решението за нападение на Украйна е "продиктувано от загриженост за бъдещето" на Русия, която седмици наред настоява пред Запада да обещае, че Киев никога няма да се присъедини към НАТО. 

Песков посочи като цел на операцията „неутрализацията на военния потенциал“ на Украйна, която „наскоро беше силно укрепен, включително благодарение на дейността на чужди държави“. 

Говорителят също така смята, че "страна като Русия" не може да се окаже изолирана на международната сцена, въпреки западните заплахи. Разбира се, че може да имаме проблеми с редица държави. Но ние сме имали проблеми с тези държави и преди, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

24.02 2022 в 16:38

Честито - който не знае тактиките на КГБ, пристрастява те малко по малко, след което реже. Стандартно.

Не вярваха, че ще им направи Путин проблем, подмамени от евтината газ и петрол, ето.

По рано трябваше да го санкционират. Но щяха да излязат "агресивни и несправедливи" ако бяха.

Берете му гайлето сега.

И не са руснаците лицемери - олигархията им е с стари комунистически лицемерни тактики. А руския гражданин не може да се измъкне от хватката, за кот прост като средния българин. Трудно е...

1600

2

HolyDiver

24.02 2022 в 16:15

Не са ли руснаците най големите лицемери на този свят?
Може би този така наречен говорител на джуджето трябва да провери какво означава думата нацист и след това да помисли дали те не са нацистите в случая

-8580

1

Комунисти Терористи