Кремъл уволни Касапина от Мариупол като заместник-министър на отбраната по тила

OFFNews 27 април 2023 в 13:05 8421 8

Снимка

При зазначаването му за заместник-министър имаше коментари, че генерал Мизинцев е любимецът на Путин.

Заместник-министърът на отбраната на Русия по въпросите на тила и логистиката генерал-полковник Михаил Мизинцев, известен като Касапина от Мариупол, е бил уволнен от поста си, съобщи в телеграм канала си кореспондентът на военния радио-телевизионен канал Александър Сладков. Сладков, който нарича генерала свой другар, отбелязва, че това не е единствената гръмка оставка, а вътре в силовия блок тече ненавременно изостряне на борбите.

„И аз много го уважавам. Как, какво, за какво (са го уволнили) - трудно е да се предположи. След време ще разберем всичко. Знаете как става при нас, служи си човек, всички скърцат със зъби срещу него (не се справя, тъп е, краде), но той все служи, и служи, и ордени даже получава. А друг – цапардоса някого в лицето в ресторант и – сваляме говсе служи и служи, получава заповеди. А второто ще напълни нечие лице в ресторант - и долу. Съдба", написа Сладков.

Генерал Мизинцев стана заместник на Сергей Шойгу по тила през септември м. г., когато смени генерал Дмитрий Булгаков. Дотогава Мизинцев оглавяваше Националния център за управление на отбраната (НЦУО). Чуждата преса го наричаше „касапина от Мариупол“, а местни медии твърдяха, че е ръководил атаката срещу града, макар че според самия Сладков Мизинцев не е имал нещо общо с тази операция. На поста тиловак в екипа на Шойгу генералът е бил назначен без никакъв опит в материалното обезпечаване на армията. Западните източници смятат, че той е отговорен за бомбардировките срещу родилния дом в Мариупол и срещу театъра, в който се бяха скрили деца.

„Този генерал трябваше да има съвсем друго бъдеще, той е интелектуалец, организатор, не тиловак“, написа военният кореспондент.

За интелекта на Мизинцев може да се правят изводи от изтекъл запис, прихванат от украинското разузнаване, в който генералът-интелектуалец ругае и обижда подчинените си военнослужещи, затова, че не са уволнили някакъв войник, неизвестно с какво провинение. Мизинцев дава указание как трябва да се постъпва с такива войници – да се счупи бутилка бира и да им се вкара отзад, а после това да бъде стоварено на някой бездомник. „Като излиза през нощта, неизвестни го нападат. Бият го с бирена бутилка по физиономията през цялото време и му наливат в устата още литър. После е в реанимацията, значи трябва да бъде намерен в реанимацията и да му наврат една разбита бирена бутилка. И всичко да бъде стоварено на бездомници, бездомниците при опит да си поделят бутилка бира“, дава методически указания генералът пред своите подчинени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

8

6екеr4о

28.04 2023 в 10:08

Фатмаците през първата ми казармена година имаха табиет да се правят на мъже, като се напиеха - обзалагаха се и после ходеха да разоръжават караула с голи ръце.

Описвам истории от шофьорска школа в Балчик, в която бе пълно с момчета от село, чиято мечта е да карат камион цял живот професионално. Бяхме въоръжени с едни малоумни карабини, модел от 1949 г., съвеЦко производство. Не ми се мисли колко от тез момчета са били с патрон в цевта по време на нощна стража и с пръст на спусъка!?

СъвеЦка военна школа...

2073

6

Johnny B Goode

27.04 2023 в 15:28

Недейте така го напада, на фона на останалите генерали може наистина да е интелектуалец.
Също както Вовката и Еврото например са направо интелектуални гении сравнени с Ордера, Спирта, Пернишкия Винкел, 121 Сашки и т.н.
Всичко е относително, както бе казал оня умен евреин.

12078

5

edin slep

27.04 2023 в 15:21

Тъста се е пенсионирал с чин полковник, веднъж взе да разказва "весели" истории от казармения живот - главно глупости правени от офицери и сержанти. Историите ми приличаха на тези, които са ми разказвали учили в техникуми - дебилно-инфантилни глупости, но пък правени от зрели хора.

Подозирам, че в Рашистан офицерския състав е от същия дебилно-тъпанарски контингент.

Повечето жени, като чуят офицер си представят някакъв благородник от филмите, а не родния фатмак.

Та и този интелектуален така ...

345

4

Джендо Джедев

27.04 2023 в 15:02

Пфффхахахахахахаха, тоя от някое фентъзи ли е изкаран, бе? Кръстоска между Ам-Гъл и Чъки. Ба си, тия толкова ли не могат да намерят някой, който да не е инцест?

Русофилчетата, елате да си видите любимците! Хахахаа! Както вика един от форумните мишоци, "лол, бе". :D

936

3

escrin

27.04 2023 в 14:57

Б*х те в интелектуалеца ве, Мизинцев. Снимката сама по себе си говори достатъчно, ама тоя прихванат разговор направо кърти всякакви интелектуални граници

-529

2

6екеr4о

27.04 2023 в 14:36

Два пъти съ ходил в СъвеЦкия съюз и спомените ми за външния им вид на съвеЦките офицери са точно такива: малки човечета с големи глави и още по-големи фуражки, такава им беше униформата...
А тоз на фотото има и поглед, и излъчване на психопат! Интелектуалец бил...

22547

1

dolivo

27.04 2023 в 13:59

морално компрометирани психопати

най-добре си личат по методите, с които се справят с враговете си.

Бутилки, гъзове, руский мир манафщина