Кремъл дава двойни заплати на руските чиновници, изпращани на работа в Донбас

Красимир Крумов 21 юни 2022 в 10:40 1471 0

Първият заместник-ръководител на администрацията на президента на Русия Сергей Кириенко се ръкува с руски военни в разрушения Мариупол.

Снимка Telegram / Denis Pushilin

Първият заместник-ръководител на администрацията на президента на Русия Сергей Кириенко се ръкува с руски военни в разрушения Мариупол.

На руските чиновници за пътуване до окупираната от Русия част на Донбас в Украйна ще бъдат изплащани заплати в двоен размер. Решението за двойни заплати на окупаторите беше взето от правителството на Руската федерация, съобщи радио "Свобода".

Според документа заплати в рубли в двоен размер ще получават „служители на организации и институции, подчинени на федералните власти по време на техните командировки в така наречените Донецка и Луганска народни републики, както и в други райони, нуждаещи се от поддържане на жизнеспособността и възстановяване на инфраструктурни съоръжения“. В резолюцията не се уточнява за кои "други територии" става дума.

Напоследък руски официални лица редовно посещават окупираните от Украйна територии на Украйна, включително Донецка, Луганска и Херсонска области.

Сред тези, които направиха тези пътувания публично, бяха първият заместник-началник на кабинета Сергей Кириенко и първият заместник-председател на Съвета на федерацията Андрей Турчак. Сергей Кириенко, който е от най-близките до Путин в момента лица минава за генерал-губернатор на окупираните територии, а според "Медуза" той минавал още за "вицекрал на Донбас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови