Край Париж откриха колан с експлозиви

OFFNews 24 ноември 2015 в 06:30 3140 0

Кордон

Снимка Ройтерс

Полицейски кордон в парижкото предградие Монруж, където нощес намериха в контейнер за смет предмет, приличащ на колан експлозиви.

„Предмет, приличащ на колан с експлозиви”, е бил намерен вчера след обяд в контейнер за смет непосредствено на юг от Париж, в предградието Монруж. Това съобщиха радио Франс Енфо и електронното издание на сп. „Експрес”, позовавайки се на полицията.

Но за АП няма съмнение в характера на находката: коланът съдържа същите елементи и същия тип взривно вещество, каквито са били използвани в терористичните актове, погубили 130 души в Париж на 13 ноември вечерта.

Обаче коланът, случайно открит от работник по чистотата, е нямал детонатор.

Близо до същото място в нощта на атентатите полицията намери телефона на 26-годишния Салах Абдеслам, предполагаем участник в подготовката на атентатите, чието интензивно издирване продължава.

В информацията на АП се допуска, че или коланът е бил повреден, или Абдеслам се е уплашил, отказал се е да довърши замисленото и е избягал.

Подобна версия по-рано бяха изразили негови роднини. Във всеки случай Монруж е доста далеч от районите, окървавени от ислямисти на 13 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови