Quantcast

Ковид ограниченията в Германия може да останат до пролетта

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2020 в 16:07 3602 0

Ангела Меркел

Противоепидемичните мерки в Германия може да останат в сила чак до пролетта, заяви днес германският министър на икономиката, предаде БТА.

"Очакват ни три-четири дълги зимни месеца", каза Петер Алтмайер в интервю за всекидневника "Велт".

Периодът на мерките ще зависи много от появата на ваксина, но е "възможно ограниченията да останат в сила и през първите месеци от 2021 г.", добави Алтмайер.

Германският канцлер Ангела Меркел окуражи днес сънародниците си, принудени да живеят при нови ограничения заради втора вълна на коронавируса, предаде ДПА.

Германският канцлер Ангела Меркел окуражи днес сънародниците си, принудени да живеят при нови ограничения заради втора вълна на коронавируса, предеда ДПА.

"Изминахме дълъг път. Много неща се случиха, откакто започна разпространението на коронавируса. В началото на годината си имахме работа с напълно непознат вирус. Днес знаем много повече за пътищата на заразяване, за начините за предпазване, за симптомите и възможното лечение, каза днес Меркел в седмичния си видеоподкаст.

Ваксини се разработват за рекордно кратко време. Можем да допуснем, че няма да се наложи да чакаме безкрайно за една или няколко ваксини, а ще ги имаме в обозримо бъдеще", каза Меркел и изтъкна, че това се дължи на огромния изследователски дух на човека.

"Ако от тази пандемия има някакъв полезен ефект, той е, че тя ни показа, че ние хората сме способни да се справим, когато впрегнем умовете си, когато действаме с постоянство и творчески и най-вече, когато прекосим границите и работим заедно", заяви Ангела Меркел.

"Не само учените са изправени пред предизвикателство обаче. Всички ние можем да направим по нещо. Всеки от нас може да направи нещо, добави канцлерката. Тя призова хората да продължат да спазват здравните правила в периода на коледните празници. "Защото ще усетим, че това си е струвало, защото заедно ще сме по-силни от вируса", каза канцлерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !