Кошмар: Дете на 1 година загина след досег с наркотици в детска градина в Ню Йорк, още 3 са в болница

В детската градина е било намерено оборудване за производство на наркотици

OFFNews 18 септември 2023 в 08:20 3643 0

Снимка Getty Images

Едногодишно момченце почина в домашна детска градина в Ню Йорк, а други 3 са в болница. Предполага се, че са имали досег с наркотични вещества, предаде Ен Би Си.

Сериозно пострадало е момченце на 2 години, което е в критично състояние. Още две деца са в болница. Детската градина, която е била открита през януари в преустроен апартамент, е за деца на възраст от 6 седмици до 12 години. Миналата седмица е имало проверка на инспектори, но не са констатирани нарушения.

В трагичния ден децата са обядвали около 13 часа, след което ги сложили да спят. След час и половина открили едно от децата мъртво, а другите в безсъзнание. 

Разследващите са на мнение, че дечицата са били изложени на опиоиди за продължителен период от време. Една от майките е взела детето си по-рано от детската градина и го открила вяло, със забавени реакции. Когато го завела в болница, животът на детето е бил спасен благодарение на лекарство, което са му дали.

Според комисаря по здравеопазването д-р Ашвин Васан децата са влезли по някакъв начин в контакт със силно вещество, което може чрез вдишване, поглъщане или докосване на кожата да интоксикира. След проверка в детската градината е намерено оборудване за производство на наркотици.

На собственичката на детското заведение са повдигнати 11 обвинения, включително за убийство, съобщиха от прокуратурата в Ню Йорк. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки