Кораб с Бентлита и Поршета се носи изоставен в Атлантика

OFFNews 18 февруари 2022 в 10:53 17673 1

Снимка Twitter

Изоставен товарен кораб, натоварен с луксозни коли, се носи в Атлантическия океан, след като бързо разпространяващ се пожар на борда принуди екипажа да се евакуира, съобщава Си Ен Ен. 

Дългият 200 метра "Фелисити Асил" гори и се носи без управление край бреговете на Азорските острови от сряда.

Плавателният съд е отпътувал от германско пристанище на 10 февруари с коли на Volkswagen, 189 броя Bentley, както и Audi, Porsche и Lamborghini. Предполага се, че общият брой на превозните средства е близо 4000.

След като пожарът е избухнал в товарния трюм, се е разпространил бързо и е принудил всички 22-ма членове на екипажа да напуснат кораба. Според изявление на португалския флот екипажът е бил безопасно евакуиран и откаран в местен хотел, като спасяването е координирано от Морския координационен център за търсене и спасяване в Понта Делгада. 

Патрулен кораб се е притекъл на помощ на кораба, плаващ под панамски флаг. Собствениците на кораба са уредили изтеглянето му на буксир, тъй като продължава да гори. 

Пред Си Ен Ен от компанията Porsche са потвърдили, че има техни автомобили на борда и че собствениците им са уведомени. Говорител на Volkswagen е обяснил, че компанията е наясно със случващото се.  

"Фелисити Асил" може да превозва над 17 000 метрични тона товар, съобщава Асошиейтед прес, с хиляди автомобили на борда. От португалския флот заявиха, че пожарът продължава да гори и океански патрулен кораб остава на място, за да наблюдава изоставения кораб.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови