Контрабандисти сами си ремонтираха път в Русия, за да им минава лесно стоката

OFFNEWS 23 август 2016 в 13:05 5945 5

Сътрудници на пограничното управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия в Смоленска област са открили отремонтиран черен път, насипан с чакъл, по който контрабандисти са вкарвали в страната различни продукти, заобикаляйки граничните пунктове, съобщи ТАСС.

Отремонтираният черен път е с дължина от няколко километра и заобикаля ГКПП „Красная горка” на границата с Беларус. ФСБ е задържала на пътя девет тежкотоварни камиона, които превозвали 175 тона плодове и зеленчуци от Полша на обща стойност 13 млн. рубли (около 200 хил. евро). Цялата стока била иззета и унищожена.

Представител на местното управление на ФСБ заяви пред кореспондента на ТАСС, че неустановени лица „са извършили сериозен ремонт на пътя” – с чакълиране, подсипване на пропадналите места, разширяване изрязване на множество дървета, както и с оформяне на плацове за зареждане, разтоварване и разминаване на тежкотоварни камиони.

ФСБ няма право да загради пътя или да го прекопае, затова в момента само внимателно го наблюдава, допълва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

24.08 2016 в 09:12

Панел, ами ще ядат родните си капусти и картошки, кво толкова. Научиха ги капиталистите на глезотии за да отклонят вниманието им от класовата борба, сега ПТН ХЛО се мъчи да ги патриотизира. Няма по-добра от родната съв.. о, грешка - руска бормотуха!

Поздрав!

11994

3

Plamen Shopov

23.08 2016 в 16:01

То,такава им и е и държавата!