Компания изтегли серия бягащи пътеки, погубили дете и ранили 70 души

OFFNews 10 май 2021 в 14:40 2211 0

Снимка Скрийншот от YouTube

Компанията "Пелътон" изтегли 125 хил. свои бягащи пътеки Tread + и Tread от пазара, след като Комисията по безопасност на потребителските продукти (CPSC) в САЩ обяви, че дете е починало, а 70 души са били ранени при инциденти с тях.

Фирмата призна грешката си след първоначален отказ на искането на Комисията.

"Искам да бъда ясен, "Пелътон" допусна грешка в първоначалния ни отговор на искането на CPSC" - заяви изпълнителният директор на компанията Джон Фоли. - Трябваше да се свържем по-продуктивно с тях от самото начало. Извинявам се за това."

В изявление председателят на CPSC Робърт Адлер заяви, че съобщението е "резултат от седмици на интензивни преговори и усилия, завършили със споразумение за сътрудничество, което според мен обслужва най-добрия интерес на "Пелътон" и на потребителите".

Изтеглянето обхваща модела Tread + на цени от $ 4 295, както и по-евтиния Tread, който струва $ 2 495. Тази машина все още не е пусната в продажба в Съединените щати, а компанията премахна предлагането и на двете машини от сайта си.

Обратът идва повече от две седмици, след като американската агенция издаде „спешно предупреждение“ към потребителите на спортните уреди. По това време CPSC заяви, че са запознати с най-малко 39 инцидента, свързани с бягащата пътека, включително "множество съобщения за деца, заклещени или изтеглени под" устройството.

CPSC публикува видеоклип, на който се вижда как малко дете си играе с включена бягаща пътека, която се отделя от земята и детето се заклещва под нея. Агенцията съобщи подробности за други инциденти, включително ранено дете, докато възрастен използва пътечката, и за завлечени под уреда "домашни любимци и предмети".

"Пелътон" първо опровергаха агенцията с думите, че предупреждението й е "неточно и подвеждащо". При рязък обрат в позицията Фоли призна, че е допусната грешка. Той допълни, че компанията ще работи със CPSC, за да установи нови стандарти за безопасност на бягащите пътеки, тъй като "Пелътон" има „желание и отговорност да бъде лидер в индустрията в областта на безопасността на продуктите“.

В отговор организацията Consumer Reports заяви, че изтеглянето е "добре дошла новина", но забавянето излага клиентите в опасност.

„CPSC зае твърда и принципна позиция за безопасност и очевидно именно това накара "Пелътон" да се съгласи да предложи пълно възстановяване на сумата“, заяви Уилям Уолъс, мениджър на политиката за безопасност на Consumer Reports. „Не трябваше да отнема толкова време и усилия, за да бъде изтеглен този продукт.“

Акциите на "Пелътон" (PTON) достигнаха дъно за последните 7 месеца, падайки с 12% при новината за отказа. Компанията отчете печалби в четвъртък следобед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!