Командирът на Азов обеща на Путин: Ще бъдеш екзекутиран

Руското посолство в Лондон публикува туит, в който призова пленените азовци да бъдат избити, защото заслужавали унизителна смърт

OFFNews 30 юли 2022 в 19:35 13765 10

азовци
Майор Никита Надточий, с позивна Раз-Два, който изпълнява длъжността командир на полка "Азов".

Майор Никита Надточий, с позивна Раз-Два, който изпълнява длъжността командир на полка "Азов", записа видеопослание за масовото убийство на украински военнопленници в Еленовка.

Видеото бе публикувано на страниците на Азов в социалните мрежи.

Надточий подчерта, че руснаците са лъгали украинската армия в продължение на 24 часа, а след това - са потвърдили престъплението си с изявлението на руското посолство във Великобритания за необходимостта азовците да бъдат унищожавани.

По-рано днес руското посолство в Обединеното кралство призовава да бъдат екзекутирани чрез обесване пленените бойци от полка "Азов". От мисията ги наричат "фалшиви войници", които заслужават "унизителна смърт" в съобщение на официалния акаунт на руското посолство в Twitter.

"Искам да напомня на Путин, който е лично отговорен за това престъпление, че не се говори за въже в къщата на обесен човек", казва той.

Преминавайки на руски език, Надточий се обръща към руския диктатор.

"Ти самият ще бъдеш екзекутиран заедно с чакалите и посолствата си. Всичко, както ви харесва - с всички сертификати и печати, по решение на международен трибунал. Варварският субимпериум ще бъде унищожен", добавя майорът от ВСУ.

Изпълняващият длъжността командир на полка отбеляза неизбежността на наказанието за участниците в това ужасяващо престъпление.

"Смятаме нападението над Еленовка за акт на публична екзекуция. Русия го извърши безнаказано. Те са свикнали, че никой няма да ги изправи пред съда дори за нарушаване на законите, правилата и обичаите на войната. Затова ние, Азов, Украйна и целият цивилизован свят трябва да дадем отпор, за да си спомни Русия веднъж завинаги. Вече научаваме имената на извършителите и организаторите на екзекуциите на нашите затворници. Имаме предварителна информация, но все още не искаме да я обявяваме. Ще ги намерим, където и да се намират - в окупираните територии на Украйна, в Русия или в трети страни. Украйна като държава ще гарантира справедливо наказание", каза той.

В заключение Надточий подчертава:

"Русия смяташе, че е убила Азов, че го е екзекутирала. Но Азов сега е цялата страна. Всеки украинец ще отмъсти за всеки един от нашите измъчвани и убити герои".

В петък, 29 юли, проруските бойци заявиха, че 50 украински военнопленници са били убити при украински удар по затворническа колония в Еленовка. Генералният щаб на ВСУ обаче заяви, че Въоръжените сили на Руската федерация са извършили целенасочен преднамерен артилерийски обстрел на затворническото общежитие. Предполага се, че пленените бойци от полка Азов са били измъчвани и убити преди да бъде инсцениран обстрел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

13

dolivo

31.07 2022 в 12:52

Путин, както всички руски диктатори, да речем Ленин, е главорез който най много е клал собствения си народ, чрез репресии и "изчезвания".

Собствения му народ трябва да узрее и да го премахне с публичен процес.

За съжаление, това ще стане след гражданска война в Русия, защото половинта промити олигофрени там го държат в рамка на стената до православната икона.

А Путин и кликата му всъщност са престъпници срещу собствения си народ първо, а след това срещу други.

Украинеца е прав да го държи под отговорност.

Търсене на отговорност за действията докрай!

14469

10

случайно прочетох

31.07 2022 в 00:45

Путин се излага сам и пред най-трогателно верните му фенове.
А е сигурно, че скоро ще се възнесе......

1767

9

fiki

30.07 2022 в 23:06

ето го туита

https://twitter.com/RussianEmbassy/status/1553093117712162828

'кибератака' вика, за това не е изтрит и има други нормални след това, защо така постоянно доказвате, че сте с отрицателно IQ бре путинофили? Знаем че отрицателните числа нямат дъно ама вие вече прекалявате.

2073

8

Johnny B Goode

30.07 2022 в 22:17

Бай Пешо, твоето IQ e срам за Перник дори.
Подозирам, че всъщност си от Граово.

2099

7

Mateevk

30.07 2022 в 21:19

Брей, тия азовци много държеливи на бой и мъки. Цели 3 месеца мълчали и тъкмо сега решили да проговорят и техните взели, че ги избили с американските свръхточни оржия! По-невероятна глупаст трудно може да се съчини, но от руснаци очаквай неочакваното и лъжи до откат! Обаче не само логиката, а и сметката не излиза нещо. От над 2000 пленени избили 53, а останалите 1950 няма ли да проговорят? Или и тях ще чистят един по един в следващите дни и години? За всеки по един снаряд! А Зеленски - нацистки диктатор! Това вече ме кара да се замисля ние на една планета ли живеем.

2051

5

Propaganda

30.07 2022 в 20:21

На всеки е ясно, че лилипутин от естествена смърт няма да умре.

1767

4

fiki

30.07 2022 в 20:20

путлерите естествено кактов инаги игнорират туита на посолството, и всичките други доказателства какви са орки рашистите, това се нарича confirmation bias
 
X

Да помогнем на украинските деца!