Колеги на първата дама на Франция прогнозират край на връзката й с Оланд

OFFNews 19 януари 2014 в 14:13 7261 1

Оланд и Валери Трирвильор
Оланд и Валери Трирвильор

Президентът на Франция Франсоа Оланд е казал на първата дама, че "има нужда от още време" преди да реши дали да прекрати връзката им.

Това съобщава, позовавайки се на вътрешна информация, френското списание "Пари мач", в което работи като журналист първата дама Валери Трирвильор.

Президентът признал за колебанието си между Трирвильор и актрисата Жули Гайе по време на половинчасово свиждане в болницата, където Валери прекара последните девет дни. Тя бе приета вследствие на преживения стрес от скандала с аферата на президента.

"Журнал дю димаш" на свой ред пише, че според близки до държавния глава източници това е краят на връзката на Оланд и Трирвильор и дамата ще бъде помолена да напуснe Елисейския дворец. В момента тя се намира в резиденция в района на Версай. Веднага след излизането си от болницата Валери написа в Туитър: "Благодаря от цялото си сърце на онези, които ми изпратиха съобщения в знак на подкрепа.... Много ме трогнахте."

"Тя има нужда от време, вероятно ще са нужни години, за да преодолее най-жестокия шок в живота си - изневярата на мъжа, с когото е споделяла последните осем години. Най-лошото е, че от пресата научи, че аферата с Гайе е започнала преди две години, още преди изборите", допълва "Пари мач", вероятно позовавайки се на разговор на Валери с колеги в списанието.

Според изданието първата дама знае, че с връзката й е свършено. "Тя се чувства сломена и унижена, разкъсвана между огромния стрес и своята борбеност, между въпросите за бъдещето си и гнева си", пише "Пари мач".

Срещата между двамата в болницата минала в "спокойна, но не и топла атмосфера", разкрива още списанието. На нея двамата решили Трирвильор да се премести в резиденцията La Lanterne в близост до Версай, докато изчака решението на държавния глава.

През февруари най-вероятно президентът Оланд ще отпътува сам на визита в САЩ, прогнозира френската преса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews