Коледните базари в Германия - гид

Искра Ангелова 27 ноември 2023 в 12:42 3191 0

Немски коледен базар

Снимка Банка за снимки

Немски коледен базар

Коледните базари в Германия са от най-приятните, празнични, вкусни и красиви немски традиции. Те отварят врати днес, в понеделник следобед, което поставя официалното начало на празничния сезон, пишат всички световни агенции.

В Аугсбург, Берлин, Франкфурт и Улм сергиите ще привличат посетителите си с греяно вино, пунш, братвурст, коледна украса и музика, ръчно изработени подаръци, свещи и сладкиши.

Кметът на Франкфурт Майк Йозеф ще открие централния коледен базар днес. Заедно с вицепрезидента на футболния клуб Айнтрахт Франкфурт Михаел Ото той ще запали над 25 000-те енергоспестяващи светлини на огромната елха. Ето къде още можете да се разходите, ако попаднете във Франкфурт преди Коледа.

Много от берлинските базари също ще отворят врати, включително тези до кметството и на "Александерплац" в бившия Източен Берлин. Очаква се кметът на Берлин Кай Вегнер да присъства на някои от празненствата в следобедните часове днес.

ТУК можете да разгледате всички коледни дестинации в Берлин.

Повечето празнични базари в Хамбург също отварят врати днес, в понеделник. Най-популярен вероятно ще бъде традиционният коледен базар при кметството, където градските власти очакват около 3 млн. посетители да се разходят сред близо 80 сергии. Ето и местата, където да отидете, ако сте в Хамбург преди Коледа.

От понеделник украсени щандове ще приканват посетителите на Любек с братвурст, греяно вино, захарен памук и коледни сладкиши. В южната част на Германия от днес любителите на Коледа могат да посетят базарите в Аугсбург и в Улм.

Известният Щрицелмаркт в Дрезден ще отвори врати чак в сряда. Ето още подробности за този бивш изоточногермански град и неговата Коледа.

Екипът на OFFNews ви пожелава празнично настроение и много възможности за пътешествия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!