Кола се вряза в бус на жандармерията в центъра на Париж (обновена)

Последна промяна на 19 юни 2017 в 18:18 9941 11

Снимка EPA

Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на булевард "Шанз-Елизе" в центъра на Париж, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

След сблъсъка колата е избухнала в пламъци.

Шофьорът е бил тежко въоръжен. Той е бил тежко ранен и по-късно е починал. Няма други пострадали при инцидента. 

В колата му са открити газови бутилки, автомат "Калашников" и пистолети. 

Според следователите става въпрос за умишлено нападение. 

Антитерористичното звено на парижката прокуратура е започнало разследване на случая. 

Районът около Елисейския дворец е отцепен. Провежда се полицейска операция. В района работят сапьори, а властите призоваха гражданите да го избягват. 

Източници на списание "Експрес" твърдят, че шофьорът е на 33 години и е бил е в списъка на наблюдавани лица, които представляват заплаха.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1013

11

helleborus

20.06 2017 в 08:40

Панеле никой не се радва, но ако това е борба на цивилизации, как я водим? На принципа, че когато унищожим нашата цивилизация, тя повече няма да съществува и войната ще свърши поради липса на участници. Излизаш от конфликт със самоубийство, колко чисто. Така правим и с децата, за да няма противопоставяне на агресивни и добре възпитани, задължително всички в общия държавен инкубатор, да изчезнат възпитаните. Няма как във Великобритания да няма недоволни, като влезеш в Лондон, все едно си в бар от Междузвездни войни, дори управниците не са англичани. И съответно културата не е като в провинцията, не е останало нищо от начина им на мислене. Когато си изчезващ вид, методично унищожаван с помощта на държавната машина, какво имаш да губиш, остава ти или без друго да изчезнеш и да изгубиш позиции, земя, народ или да се противопоставяш. Хората, които се противопоставят, не са ксенофоби, това си е инстинкт за самосъхранение. А този не се знае със сигурност кой му е наредил да прави атентат.

921

10

panel

19.06 2017 в 23:25

Ама само гадове ли има тука? Как може да се радваш на такива себеподобни?
Война е и всички го разбирате.
Война на цивилизации.
Коя повече ви харесва?
А, да, расийската. Ама тя не беше ли християнска?
Вярно - хетеро-православо-славянска, ама християнска.
Или всички следвате завета на "вожда", според, който православието е по-близо до исляма,отколкото до католицизма?

54046

9

Red or Dead

19.06 2017 в 22:17

Ами казах ви аз, че трябва да се затегнат още санкциите към Русия.......ето Ивропата я почнаха отвсякъде, не е далеч деня когато ще думнат и нас.........едно е сигурно, виновните за тази КРЕТЕНИАДА СА СЕ ОКОПАЛИ ЗДРАВО, познайте коИ ще са жертвите.......

3150

8

Бухльо

19.06 2017 в 22:08

Наблюдаван и представляващ заплаха...как тогава се снабдява с калашник, товари газови бутилки и тръгва така въоръжен да обикаля? Какво точно наблюдават?!

18430

7

sottozero

19.06 2017 в 22:00И те са "невинни", колкото и другите, ма с тъпата си чутура нема как да разбереш.

32136

6

Denis Rizanov

19.06 2017 в 21:59

Време е да праснат една френска аец. От малките, старите. После да го обявят зза тероризъм и да видят колко евтино се изважда от употреба стари мощности.
идил ще се окаже страшно доходоносно явления в западналия либерализъм.
Почти съм готов да се обзаложа на този сценарий след новината от преди няколко часа, че гори покрив на реактор някъде си из Франс.
Започнете този опит за разчитане на близкото бъдеще.

18430

4

sottozero

19.06 2017 в 19:01Еврогееве,как е, добре ли като в Рамала,а?

Който сее ветрове-жъне бури.

88556

3

Западноеврогейско ежедневие. Вчера - Лондон, днеска - Париж, утре - Брюксел. Могадишу се мести в Гейропа. Явно санкциите срещу Россия още не дават резултат. Otwraten sum.

1013

2

helleborus

19.06 2017 в 18:40

До този момент не залавяха терористите, а при организираната престъпност най-важното е да хванеш жив убиец. Въпреки това, полицаите винаги ги застрелваха смъртоносно! Първата ми мисъл беше, че нашите служби искат този да бъде заловен и ще експлоатират някаква нова версия. Незабавно обявиха, че това е отмъщение. Как разбраха? Ислямска държава избива предимно мюсюлмани, религиозните фанатици винаги избиват първо себеподобни, за да се установи кой ще е лидера. Предвид, че британските имами осъдиха атентатите, най-логично беше да се заключи, че своите им отмъщават. А бели без бради има немалко в Идил. Тогава си помислих, че ако е постановка, ще трябва нашият нещо да е викал, за доказателство. Тъкмо се чудех какви думи са му вкарани в устата и откриха свидетел, който да каже - "Искам да убивам мюсюлмани." Така си докараха тезата. Очаквах и бързи реакции на либерали - Местан. Аз не отричам, че е направено, но се питам, след като зад онези бушони стои организирана група, коя стои тук?