"Когато си звезда, може да правиш каквото си искаш с жените"

Това казва Доналд Тръмп през 2005 г., без да знае че го записват. 11 г. по-късно кандидатът за президент е принуден да се извини

OFFNews 08 октомври 2016 в 11:58 8715 5

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп се извини за обидните си коментари към жените, които е отправил в наскоро излъчен видеозапис от 2005 г.

Тръмп заяви, че "тези думи не отразяват кой съм... извинявам се".

Във видеото Тръмп казва, че "можеш на направиш всичко" с жените, "когато си звезда", например да ги "опипваш и целуваш". Записът, в който Тръмп използва вулгарен език, е направен без негово знание в почивка на поредицата "Access Hollywood". Тръмп разказва на водещия как се опитал да прелъсти омъжена жена.

Високопоставени представители на Републиканската партия осъдиха коментарите на Тръмп. Опонентът му Хилари Клинтън пък ги нарече "ужасяващи". "Не можем да позволим на този човек да стане президент", написа тя в Twitter.

Извинението на Тръмп към жените е първото за кампанията му, белязана от противоречиви негови изказвания.

"Вече казах, че съжалявам. Всеки, който ме познава, знае, че тези думи не отразяват личността ми. Казах го, не бях прав и се извинявам.

Никога не съм казвал, че съм съвършена личност, нито претендирам да съм такъв, какъвто не съм. Обещавам утре да съм по-добър човек."

Въпреки публичното си разкаяние Тръмп използва повода, за да нападне опонента си Клинтън, напомняйки изневярата на съпруга й Бил Клинтън с Моника Люински.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови