Коалицията в Украйна се разпадна

OFFNews 18 февруари 2016 в 15:25 4652 15

Яценюк
Депутатите от мнозинството в Радата не одобриха работата на премиера Яценюк

Управляващата коалиция във Върховната Рада на Украйна се разпадна, след като от нейния състав излезе фракцията „Самопомощ“, предаде ТАСС. При това положение създадената преди година под ръководството на „Блок Петро Порошенко“ коалиция губи мнозинството си и прекратява съществуването си.

Това съобщи по време на пресконференция лидерът на „Самопомощ“ Олег Березюк. 

Преди дни премиерът на страната Арсений Яценюк трябваше да представи отчет на дейността на кабинета. След часове, прекарани в дебати, депутатите във Върховната рада признаха, че резултатите от работата на правителството са незадоволителни и поискаха вот на недоверие. Резолюцията обаче бе подкрепена едва от 194 депутати, при необходими 226 и така вотът беше отхвърлен.

Преди гласуването президентът на страната Петро Порошенко призова Яценюк да подаде своята оставка, тъй като 79% от украинското население не е удовлетворено от свършеното от правителството до момента.

Вчера правителството бе напуснато от още един от по-малките коалиционни партньори - партия „Отечество“, ръководена от бившия премиер Юлия Тимошенко. Тя призна, че истинска, демократична, проевропейска коалиция не е имало в този парламент и обвини управляващите в задкулисие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!