Кметицата на Тампа 'улови' 32 кг кокаин по време на семеен риболов

OFFNews 09 август 2023 в 20:49 2474 0

кокаин

Снимка Архив

Кокаин

По време на семеен риболов край бреговете на Флорида кметицата на град Тампа се натъкна на голям улов: пакет с близо 32 килограма кокаин, чиято приблизителна стойност надхвърля един милион долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американски медии съобщиха, че кметицата Джейн Кастър е била на лодка в края на юли в архипелага Кийс в южния край на Флорида, когато човек на лодката забелязал петно ​​в океана. Първоначално хората от лодката са го взели за рибен пасаж.

"Когато се приближихме обаче, си казах: "О, това е пакет кокаин", каза пред местна телевизия Кастър, която известно време е работила в полицията на Тампа, град с 400 000 жители, а от шест години е негов градоначалник.

Те качили пакета с размерите на микровълнова фурна в лодката и уведомили местните власти, които конфискували наркотика - 31,7 килограма бял прах, оценен на 1,1 млн. долара.

На 24 юли бреговата охрана на САЩ обяви откритието в социалната мрежа Екс (бивш Туитър), като го приписа на "ветроходец". Бреговата охрана също така публикува снимка на този необичаен улов - 25 малки пакета, всеки с изображение на пеперуда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!