Кметът на Москва: Възрастните и хронично болните да останат у дома от понеделник

OFFNews 25 септември 2020 в 11:26 3773 2

Московчаните над 65 години и хората с хронични заболявания да останат у дома, а работодателите, които имат възможност, да разрешат дистанционна работа. 

Това препоръча кметът на Москва Сергей Собянин днес, като мерките са в сила от понеделник. Причината е, че в руската столица рязко се увеличиха случаите на новозаразени с коронавирус. Собянин обяви, че възрастните и хронично болните не трябва да напускат домовете си без специална нужда, да се откажат временно от контактите си с роднини и приятели, които живеят отделно, да носят маски и ръкавици в магазините, ако няма кой да им пазарува и плаща сметките и да бъдат много внимателни на работното си място, ако не могат да се трудят от вкъщи. За разходките на открито няма ограничения, съобщи ТАСС.

В началото на карантината заради COVID-19 Собянин предприе строги мерки, включително отменяне на безплатните карти за пътуване на възрастните.

От 28 септември ви молим да останете вкъщи. Защото всички не искаме да се връщаме към строгите ограничения от пролетта, каза още Сергей Собянин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!