Кметът на Лас Вегас предлага градът за стане контролна група за живот без физическа дистанция

OFFNews 23 април 2020 в 11:55 3677 0

Снимка Pixabay

Кметицата на Лас Вегас се обяви за пълно отпадане на епидемичните ограничения и предложи градът да бъде тестван като контролна група, живееща без социална дистанция.

В интервю за Си Ен Ен кметът Каролин Гудман обяви, че иска да върне Града на греха към обичайния ритъм на живот и предлага той да бъде наблюдаван като тестова група, която да послужи за модел и за вдигане на мерките в останалата част от САЩ.

“Искам да отворим Лас Вегас, за да се върнат хората на работа, а децата и семействата да се разхождат по улиците", каза Гудман.

Според кметицата е наложително казината да заработят, а във Вегас отново да се организират събития и конференции, за да могат близо 900 000 жители на щата Невада да имат поминък.

Тя определи като "трагична загуба" близо 150-те загубени в борбата с вируса човешки живота в Лас Вегас, но според нея в името на двумилионното население мерките трябва да отпаднат.

Водещият Андерсън Купър я контрира с тезата, че смъртността в града е ниска именно поради наложените мерки. На което Гудман отговори: "А как знаете това, докато нямаме контролна група за сравнение? Предложихме да станем такава, но предложението ни бе отхвърлено."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови