Кметът на Антверпен забрани митинг на турска партия

Последна промяна на 14 март 2017 в 12:10 8398 5

Кметът на Антверпен Барт де Вевер издаде заповед, с която забрани предвиден за петък митинг на турската Партия на националистическото действие (ПНД), съобщиха медии в Белгия, цитирани от БТА.

Заповедта е издадена след становище на полицията, че подобна проява е заплаха за обществения ред. Медиите отбелязват още, че Де Вевер е забранил по-рано и проява на Сивите вълци - организация, свързана с ПНД.

Забраненият митинг е бил насрочен в помещения частна собственост. Властите поясняват, че в случай на заплаха за обществения ред могат да се намесят и при събития, организирани в частни имоти.

Белгийските крайни националисти от Вламс беланг са съобщили, че насрочват контра-митинг, но още не са подали молба за разрешение от общината.

Забраната за провеждане на митинг на турска партия идва на фона на напрежението между Холандия и Турция през последните дни, след като холандските власти не позволиха участието на турски министри в митинги на територията на страната в подкрепа на референдума за президентско управление в Турция. 

Холандия, Германия и Австрия се противопоставиха на подобни прояви, Белгия решаваше различно за отделните случаи, а Франция даде възможност проявите да се състоят, но застана на страната на Холандия.

Европейската комисия коментира, че всяка държава домакин е в пълното си право да преценява дали подобни прояви да бъдат разрешени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6644

5

wayOff

14.03 2017 в 13:54

И сега какво турчулята ще правят провокации из цяла Европа в едно с Пирински тролове.

ДПС Атака в Европейски мащаб. Ние тая чорба сме я сърбали

1240

4

Поразия

14.03 2017 в 13:21

Правилно - национална пропаганда в чужда държава, къде дават така, освен в...България! Говоря за турската преизборна пропаганда на противоконституционните ДПС и ДОСТ!!

-1130

2

glas1996

14.03 2017 в 12:44

На фона човешките достижения и красотата на този град, бурки, забулени фльорци, турски байраци и брадясали терористи на куп не съответстват, няма как, не бива турска паплач да трови спокойствието на европейците!

84483

1

Еврофашизмът настъпва! Вече започнаха да забраняват и митинги.