Китайски служители принудени да пият урина и да ядат хлебарки, ако не продават достатъчно

OFFNews 07 ноември 2018 в 15:10 5521 0

Снимка BBC

Мениджъри от китайска компания бяха арестувани, защото принуждавали своите служители да пият урина и да ядат хлебарки, ако не постигнат поставените цели за нивото на продажбите, съобщава BBC.

Китайските власти предприели действия след появило се клипче, което показва как бият работниците с колан и как ги карат да пият жълта течност. Oт постове в социалните мрежи се разбира също, че служителите са карани да ядат хлебарки, ако не постигнат заложените цели.

След публикуването на клипчето в китайската социална мрежа Weibo трима мениджъри са задържани за 5 до 10 дни в ареста.

Други служители от компания за обновяване на сгради в китайския град Гуейджоу също били забелязани да пият жълта течност в пластмасови чашки и да държат носовете си запушени. Различни форми на наказание за недостатъчно добри резултати били пиенето на вода от тоалетната, на оцет и обръсване на главите на служителите.

Служителите не протестират от страх да не изгубят своите забавени от компанията заплати.

Полицията в Дзуни, което се намира в северната част на Гуейджоу, вече е арестувала трима мениджъри, които са осъдени на затвор.

Оказва се, че това не са първите случаи на агресия към китайски служители. В по-стари доклади пише за служителите, които получават шамари за мотивация или са принудени да целуват кошчета за боклук, когато резултатите им не са обещаващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови