Китайски самолет откри останки, вероятно от изчезналия Боинг

OFFNews 29 март 2014 в 11:42 6093 0

Китайски самолет откри останки, вероятно от изчезналия Боинг

Китайски самолет е открил останки, които е възможно да са от изчезналия малайзинския самолет, съобщиха световните агенции.

Китайският самолет „Ил-76“ е засякъл три плаващи предмета в зоната на издирване на изчезналия Боинг 777. Предметите са съответно с бял, червен и оранжев цвят и са забелязани от височина 300 метра.

Няколко групи предмети, които може да са отломки от изчезналия самолет, бяха забелязани и в Индийския океан, западно от Австралия.

В издирването на отломки от изчезналия Боиг 777 участват осем самолета от Австралия, Китай, Нова Зеландия и Япония.

Откритите отломки трябва да бъдат транспортирани до Австралия, тъй като Малайзия не разполага с техническата възможност да проведе мащабно разследване и операцията се води от Австралийската служба за безопасност на транспорта с участието на малайзийски специалисти.

Издирването на отломки в момента се води в нов район, на около 1100 км северно от досегашния. Новата зона обхваща 319 000 кв. км и е съответно 4 пъти по-голяма от досегашната.

Времето в новата зона е по-спокойно и предсказуемо, което облекчава работата, обясниха специалисти.

Освен чрез самолети и хеликоптери, издирването на отломки става и чрез робот за подводно издирване.

Малайзиския Боинг 777 изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. На борда на самолета е имало общо 239 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!