Китайски младеж загина в център за лечение на интернет зависимости

OFFNews 14 август 2017 в 13:00 1865 1

Китайски младеж загина, дни след като е изпратен в център за лечение на интернет и гейминг зависимости, съобщи Би Би Си. 

18-годишното момче е получило множество наранявания. Инцидентът е станал в провинция Анхуи. 

Майката на момчето разказва, че то е получило интернет зависимост, с която тя и съпругът ѝ не успели да се справят, затова решили да изпратят сина си в центъра. 

Според обявената предварително информация сред методите на Центъра е използване на комбинация от "психологически консултации физически тренировки". 

Младежът постъпил в Центъра на 3 август. Два дни по-късно родителите са уведомени, че синът им е откаран спешно в болница, където той по-късно починал. 

За момента все още не е ясна точната причина за смъртта на момчето, но лекарите, прегледали младежа, обясняват, че по тялото му имало повече от 20 външни наранявания и няколко вътрешни. 

Майката на момчето пък обясни, че е видяла тялото му в моргата и то е било покрито изцяло с белези. 

Центърът е затворен, докато тече разследването по случая. Директорът и четирима служители са задържани. 

Центровете за лечение на интернет и гейминг зависимости в Китай постоянно се увеличават - някои са частни, други се откриват към държавни болници. 

Част от тези центрове са известни с военна дисциплина и са критикувани за използваните от тях методи, но въпреки това популярността им не намалява. 

Миналата година момиче уби майка си за това, че я е изпратила в такъв център, където е станала жертва на насилие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови