Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Китай забрани писмените изпити за 6-годишните ученици

OFFNews 30 август 2021 в 16:28 1723 0

Снимка pixabay

Промяна в закона за образованието на Китай забранява писмените изпитвания за 6- и 7-годишните ученици, предаде Би Би Си. 

По думите на китайския образователен министър, този вид напрежение вреди на физическото и психическото здраве на подрастващите. 

"Изпитванията са необходима част от училищното образование, но някои училища имат проблем с допълнителните изпити, които предизвикват прекомерно напрежение върху учениците. Tова трябва да бъде поправено", се казва в позиция на образователното ведомство на страната. 

Приетите промени в закона ограничават и броя на изпитванията и тестовете, които могат да провеждат училищата за срок. В текста, публикуван от китайското образователно министерство, се казва още: 

"Първите и вторите класове от началното образование учениците няма да е необходимо да полагат изпити на хартия. За останалите класове, всяко училище може да въведе финален изпит в края на срока. Междинните изпитвания са позволени за гимназистите. Отделните региони нямат право да организират регионални или междуучилищни състезания за всички класове на основното училище".

Промените в сектора за част от мащабна образователна реформа в страната. По-рано Китай забрани и домашните за първолаци (за тази учебна година), и намали техния обем за току що постъпилите в гимназия, като ограничи времето, отделено за тях до час и половина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови