Китай: Войната излиза извън контрол

OFFNews 21 февруари 2023 в 09:21 7774 6

войници
Китайски войници.

Китай е "дълбоко загрижен", че войната в Украйна "излиза извън контрол". Това заяви китайският министър на външните работи Цин Ган в програмната си реч при откриването на конференцията по сигурността в Лантинг в Пекин, съобщи CNN.

"Китай е дълбоко обезпокоен от продължаващата ескалация на конфликта и възможността ситуацията да излезе извън контрол. Призоваваме засегнатите страни незабавно да спрат да подклаждат огъня, да обвиняват Китай и да раздухват реториката "днес Украйна, утре Тайван", заяви китайският дипломат.

Отбелязва се, че изявлението на Цин Ган идва на фона на посещението на главния дипломат на Китай Ван И в Москва тази седмица.

Китай многократно отказва да осъди Русия за нахлуването ѝ в Украйна и се е въздържа да нарече случващото се "война". Пекин последователно обвинява НАТО и САЩ за конфликта. Също така Побнебесната империя отрича да е помагала на Русия.

По-рано Ван И, ръководител на Службата за външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, заяви, че Пекин е готов да работи с други държави за постигане на прекратяване на огъня и траен мир в Украйна.

На Мюнхенската конференция по сигурността Ван И заяви, че Пекин е готов да представи свои предложения за мир за Украйна и Русия. Китай отбелязва, че войната трябва да приключи. Ван И добави, че предложението на Китай отчита, че териториалната цялост и суверенитетът на всички държави трябва да бъдат зачитани.

Междувременно CNN съобщи, че се твърди, че Китай играе двойна игра. Публично Пекин се застъпва за мир, но има "тревожни" сигнали, че Китай се готви тайно да доставя смъртоносни оръжия на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

6

REXX

22.02 2023 в 16:23

Мда, излиза от контрол. Техния човек от бункера се на**а отвсякъде и всеки момент може да му се събори кочинката. Сега китайския урод тича да го му спасява н***ния задник.

-529

5

6екеr4о

21.02 2023 в 15:06

Китайската кратуна, която ръководи "Външните работи" на Китайските комунисти се е държала нагло в Мюнхен, бръщолевейки тъпоглави великоимперски щуротии.
Същото прави и Путлер.
Тия толкова ли не могат да смятат!?!

22548

4

dolivo

21.02 2023 в 12:33

Контрол от кой?

Много обичат да контролират китайчовците

Всякаква децентрализираност е много плашеща за тях

Ето, изчезват им забогателите предприемачи 1 по 1, ако не дарят иманьето на партията

345

3

Джендо Джедев

21.02 2023 в 10:02

"Китай е дълбоко обезпокоен от продължаващата ескалация на конфликта и възможността ситуацията да излезе извън контрол."

Ами кажете на Путя да си изтегли орките от Украинските земи и готово. Той нахълта там и почна да коли и да пали. Украинците просто си бранят правото на съществуване. А, да, и спрете да купувате газ и петрол от Рашка защото това подклажда войната.

-240

2

редовно четящ

21.02 2023 в 09:53

С две думи - оставете путлер да смачка Украйна, щото ние искаме да превземем Тайван. Китай се взеха много насериозно.

2550

1

alfakentavur

21.02 2023 в 09:39

Ами добре. Китай има най-много средства и начини да спре тази война. Без никакви последствия за него, а даже и ползи - защото цивилизованите страни ще започнат отново да работят с китайците както преди.
 
X

Подкастът на OFFNews